Kerstversiering

Bijzondere kerstballen

Ben jij op zoek naar bijzonder kerstballen? Kerstballen die net iets anders zijn dan de ‘normale’ ronde effen kerstbal van het tuincentrum? Dat kan want kerstballen heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten.

In dit artikel:

  • Verschillende soorten bijzondere kerstballen
  • De geschiedenis van de kerstbal
  • De duurste kerstversiering ter wereld

Verschillende soorten bijzondere kerstballen

Antieke kerstballen

Struin rommelmarkten af, kijk bij je opa en oma op zolder. Roep heel hard of Facebook en er komen vast een paar bijzondere kerstballen boven.

Handgeblazen kerstballen

Lauscha is een plaats in Duitsland waar je nog steeds mooie handgeblazen en geschilderde kerstversiering kan kopen.

Kerstbal met foto

Een kerstbal met een persoonlijke foto is natuurlijk wel heel bijzonder om te geven. De meeste opa’s en oma’s zouden hier heel blij van worden.

Kerstballen met logo

Kerstballen met logo zijn heel erg leuk voor bedrijven voor in de kerstboom maar ook om weg te geven. Bedrijven hebben vaak ook een kerstboom staan in de hal. Het staat heel erg leuk bij de huisstijl van het bedrijf om daar bijpassende kerstballen bij te hebben.

Design kerstballen

Mocht je bijzondere kerstballen zoeken en het budget laat het toe dan kan je design kerstballen overwegen. Zo heeft Marlieen Felice hele mooi ballen van Alessi. Hieronder een paar voorbeelden maar kijk ook zeker op de site van want ze hebben nog veel meer leuks.

Iets anders dan kerstballen

Als je graag bijzondere kerstballen in je boom wilt dan kan je ook overwegen iets anders in je boom te hangen dan kertsballen. Bijvoorbeeld koekjes vormpjes, chocolade, zuurstokken, strikken etc.

De duurste kerstballen ter wereld

Wat je ook uitgeeft aan je kerstversiering het kan nooit zoveel zijn als de boom van 8 miljoen. In 2010 brak een hotel in Abu Dhabi het record van duurste kerstdecoratie ooit. De kerstboom stond in de lobby en was versierd met kerstversiering ter waarde van 8 miljoen euro. Dit is een nieuw record voor het Guinness Book of Records. De 13 meter hoge kunstboom werd versierd met gouden en zilveren bogen, halskettingen, oorbellen en andere dure objecten. Als je het niet gelooft dan is hier de link naar De top 5 duurste kerstversiering.

De geschiedenis van de kerstbal

De eerste kerstboomversiering bestond uit appels, witte zuurstokken en gebak in de vorm van sterren, harten en bloemen. De eerste kerstversiering werden gemaakt in Lauscha (Duitsland) door Hans Greiner (1550–1609), hij maakte slingers van glazen kralen en tinnen figuurtjes welke je in de boom kon hangen. Dit werd zo populair dat steeds meer Duitse ambachtslieden kerstversiering gingen maken. Rond 1840 kwam er een foto van een Duitse kerstboom in de Londense krant en toen is ook de export van kerstballen begonnen. De eerste Amerikaanse kerstballen werden gemaakt door William DeMuth in New York in 1870.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00