Web Analytics Made Easy - Statcounter
Tafelen

Tafeldekken – ‘de regels’

Tafeldekken lijkt soms lastiger dan het is en hoe formeler het diner wordt hoe meer verwarring er kan ontstaan. Word je uitgenodigd bij een formeel diner en weet je niet precies ‘hoe het heurt’ hou dan je gastvrouw of gastheer in de gaten en doe wat zij/hij doet. Maar wanneer jij degene bent die het diner organiseert kan het zijn dat je een beetje hulp nodig hebt. Geen probleem, we gaan het tefeldekken met je doornemen.

Tafeldekken bestek

  • Regel 1 Bestek gebruik je van buiten naar binnen.
  • Regel 2 Vorken liggen links en rechts liggen messen en lepels. De enige uitzondering hierop is wanneer je bijvoorbeeld oester of garnalen serveert, dan ligt het vorkje ook links.
  • Regel 3 Je legt alleen op bestek op tafel dat gebruikt gaat worden. Dus als er geen soep is, dan leg je geen soeplepel op tafel.

Hieronder een filmpje dat het heel goed uitlegt:

12 gangen

Mocht je nou hele grootste plannen hebben deze kerst en een 12 gangen diner op tafel willen zetten dan wordt het ons ook een beetje te ingewikkeld. Maar er staat een mooie uitleg op wikimedia.

tafeldekken 12 gangen diner