Kerstreizen

Canada met kerst (Skiën)

Kerst vieren in Canada lijkt erg op kerst in andere westerse landen en de Verenigden Staten. Ook in Canada vind je kerstbomen en eten ze graag kalkoen met de Kerst. De Canadezen geven elkaar met Kerst cadeautje.

Bekijk de mooiste Canada reizen

Kerst in Canada

  • 2de Kerstdag heet in Canada Boxing Day en dan gaan alle winkelcentra open met heel veel korting. Dit is de dag om kerstversiering te kopen voor volgend jaar.
  • Parades/optochten in de grote steden
  • Lampjes festivals

Skiën Canada

Wil jij Skiën in de kerstvakantie en 100% sneeuw garantie? Wat dacht je dan van de Rockies in Canada? Daar zijn ben je 100% zeker bent van sneeuw. Het begint meestal in oktober te sneeuwen maar soms zelfs al in september.

  • 100% kans op sneeuw
  • 7 tot 10 uur vliegen (rechtstreeks)
  • Soms gratis skies meenemen in vliegtuig

Tips Skiën in Canada

Check goed wat je allemaal boekt en wat inclusief is, zoals vluchten, bagage, auto, hotel, ontbijt, maaltijden, skipas en eventueel uitjes.

Handige links

Het schrijven van dit soort artikelen vraagt een hoop speurwerk en worden ieder jaar aangevuld en verbetert. En dan komen we links tegen die we willen onthouden. Die kunnen we natuurlijk voor ons zelf houden, maar we kunnen ze ook delen:

De beste site met het huidige weerbericht: https://weather.gc.ca/city/pages/ab-70_metric_e.html

De beste site om te zien hoeveel sneeuw er voorgaande jaren in Canada is gevallen: https://www.currentresults.com/Weather/Canada/Alberta/Places/jasper-snowfall-totals-snow-accumulation-averages.php , en naast inches ook sneeuwhoogtes in centimeters.

Deze site over skipassen kwamen we tegen in onze zoektocht. Heb je niet nodig bij een pakketreis maar misschien heb je wel andere plannen. https://www.ikonpass.com/en/shop-passes

De beste apres ski in Canada staat op deze site https://www.canadianbucketlist.com/best-apres-ski-in-canada/

De Kerstfee voor een magische kerst