Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstfeest

De 10 mooiste kerstfilms om samen van te genieten deze kerst

Een tijdje terug vroegen we jullie op Facebook wat jullie de mooiste kerstfilms vinden om samen onder een dekentje op de bank van te genieten. Welnu, hier is de top 10 volgens jullie zelf.

Dit zijn de mooiste kerstfilms

De 10 mooiste kerstfilms om samen van te genieten deze kerst
De 10 mooiste kerstfilms om samen van te genieten deze kerst

1. Home Alone

Elke kerst zit een groot deel van Nederland gekluisterd aan de televisie om te aanschouwen hoe de slimme Kevin weer eens alleen thuis wordt gelaten en zijn huis beschermt tegen twee van de meest stuntelige boeven ooit. Hoewel er genoeg aan te merken is op het verhaal en de film verre van realistisch is, doet dat er eigenlijk niet toe tijdens de kerstdagen. Home Alone roept pure nostalgie op en blijft een waar genoegen om samen met de hele familie te bekijken.

2. Home Alone 2: Lost in New York

Het grote succes van Home Alone kon niet zonder opvolger blijven. Kevin, de jonge kerstvakantie-avonturier, had eigenlijk samen met zijn ouders de feestdagen in Miami moeten doorbrengen. Echter, door een vergissing stapt hij in het verkeerde vliegtuig en belandt hij in New York. In deze immense stad staat hij voor een uitdaging, maar gelukkig heeft hij de kredietkaart van zijn vader bij zich, wat meteen een aantal deuren opent.

3. The Santa Claus

In het begin van The Santa Clause overlijdt de kerstman wanneer hij van het dak valt, en ondanks het wat macabere startpunt, biedt de film genoeg humor. Scott Calvin (vertolkt door Tim Allen) trekt het iconische rode pak aan en bezorgt met zijn zoontje de overgebleven cadeautjes. Echter, de knorrige vader ontdekt al snel dat hij dit jaarlijkse ritueel moet voortzetten. Hoewel de speciale effecten inmiddels wat gedateerd zijn, blijft dit een van de meest amusante rollen van Tim Allen.

4. The Polar Express

Een jongen wordt wakker en merkt dat de trein naar de Noordpool voor zijn huis stopt. Zonder aarzeling stapt hij direct aan boord, in de hoop de kerstman te ontmoeten. In 2004 maakte regisseur Robert Zemeckis, bekend van Back to the Future, gebruik van de nieuwste technieken om van deze animatiefilm een visueel verbluffend avontuur te creëren.

5. Love Actually

Is het wel echt kerst als je niet naar Love Actually hebt gekeken? Deze hartverwarmende romantische komedie over verliefde Britten is net zo onmisbaar tijdens de feestdagen als Mariah Carey’s “All I Want for Christmas.” Het maakt niet uit hoe vaak je de film al hebt gezien; hij blijft plezierig. En in tegenstelling tot veel andere kerstfilms kun je deze klassieker het hele jaar door bekijken.

6. Bad Santa

Zelfs de meest fervente kerstontduiker zal plezier beleven aan deze ongepolijste komedie met Billy Bob Thornton in de rol van een grofgebekte hulpkerstman. De getalenteerde acteur vertolkt de rol van oplichter Willie, die samen met zijn handlanger winkelcentra afstruint om ze te beroven. Terwijl Willie zich voordoet als de kerstman, raakt hij betrokken bij het leven van een gepest jongetje dat wel wat hulp kan gebruiken. Door dit kind ontdekt de ruwe drinker een onverwachte en menselijke kant van zichzelf.

7. Gremlins

Geen doorsnee kerstklassieker, hoewel de feestdag wel een essentiële rol speelt in het verhaal. Billy (gespeeld door Zach Galligan) krijgt het mysterieuze wezentje Gizmo als kerstcadeau. Echter, dit schattige huisdier komt met een strikte handleiding, en wanneer Billy deze niet opvolgt, wordt de hele stad overspoeld door groene wezens die voor de nodige chaos zorgen.

8. Klaus

De animatiefilm Klaus heeft een indrukwekkende collectie filmprijzen verzameld en werd zelfs genomineerd voor een Oscar! Vanaf het allereerste moment begrijp je waarom. De animatie is adembenemend en het verhaal over een gedreven postbode en een cynische speelgoedmaker brengt een vernieuwende wending aan het klassieke kerstmanverhaal. Deze film is een verborgen juweeltje dat je meteen aan je Netflix kijklijst moet toevoegen.

9. Die Hard

Is Die Hard nu een kerstfilm of niet? Da’s inmiddels net zo’n discussie of het patat of friet is. Maar het verhaal speelt zich af tijdens Kerstmis, waar een groep Duitse terroristen toeslaat tijdens een kerstborrel. Voor ons zijn deze elementen voldoende reden om deze actieklassieker, waarin Bruce Willis iedereen moet redden, te beschouwen als een kerstklassieker.

10. The Muppet Christmas Carol

In “The Muppet Christmas Carol” blijven de Muppets grotendeels trouw aan het verhaal van Charles Dickens, maar voegen ze een dosis plezier toe die zowel jong als oud aanspreekt, met aanstekelijke liedjes en heerlijke, lichte humor. Daarnaast schittert Michael Caine als de ijskoude Ebenezer Scrooge, wiens kille hart dankzij de Muppets smelt.

De genoemde films kun je rond de kerstdagen bekijken via lineaire tv, Pathé Thuis, Disney+ of Netflix. Als je er keer op keer van wilt genieten, kun je ze natuurlijk ook kopen op dvd of blu-ray op bol.com.

Heb je zelf nog andere toppers die je gaat kijken rond de kerstdagen? Laat dan hieronder jouw favoriete kerstfilm(s) weten in een reactie.