Kerstcadeau

Kerst chocolade

Een kerst zonder chocolade is haast niet voor te stellen. Chocolade en kerst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het wordt verwerkt in gerechten, we geven het cadeau en we gewoon om lekker zelf van te snoepen. Wij hebben een paar webwinkels voor je uitgezocht waar je leuke kerst chocolade cadeaus kunt kopen en zelfs kan personaliseren.

Chocolade bij YourSuprise

Bij YourSurprise (link naar chocolade van Your Surprise) hebben ze heel veel cadeau die je kan personaliseren met bijvoorbeeld foto of naam. Ze hebben bijvoorbeeld dozen met luxe bonbons, celebrations in champagnefles en chocoladekaarten.

Kerst chocolade geschenk

In onze zoektocht naar de leukste chocolade geschenken mag deze natuurlijk niet ontbreken. En eh…de bonbons zijn ook verkrijgbaar in een gewone doos zonder beeldscherm met persoonlijk boodschap. Maar als je iets heel bijzonders wilt geven dan valt dit zeker in die categorie.

Vraag en antwoord over chocolade

Waar wordt Chocolade van gemaakt?

Chocolade wordt gemaakt van suiker, cacaoboter en cacaomassa.

Wat is cacaomassa?

Cacaomassa wordt gewonnen uit cacaobonen, de zaad van de cacaoboom. De cacaobonen worden gefermenteerd en in de zon gedroogd, vervolgends gebrand in de fabriek.

Wat is fermenteren?

Is het gecontroleerd laten rotten van voedsel.

Wat is cacaoboter?

Cacaoboter wordt uit cacaomassa geperst.

Wat is cacaopoeder?

Bij het maken van cacaoboter blijft er na het persen een droge koek over. Deze wordt gemalen tot cacaopoeder.

Hoeveel chocolade eten Nederlanders?

Nederlanders eten gemiddeld 4,5 kilo chocolade per jaar

De Kerstfee, voor een magische kerst