Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstcadeau

Kerst LEGO sets

Kerst lego is na de geweldige tv-hit Lego Masters populairder dan ooit. LEGO is een Deense speelgoedfabriek en heeft al twee keer de prijs “speelgoed van de eeuw” gewonnen. Lego komt meestal 3 keer per jaar met een brochure met nieuwe LEGO sets waarvan eentje rond de feestdagen. Deze brochures kan je ophalen in de speelgoedwinkel.

Dit zijn de Kerst lego sets van 2023,
scroll naar beneden op de kerstsets van vorige jaren te zien.

Voor 2023 komt er nog een lego notekraker (40640 1 oktober), gingerbread hangers (40642 1 oktober)

Vintage Kerst LEGO

Ben je op zoek naar de ene speciale oude vintage LEGO Kerst set en is die via de gewone weg niet te vinden. Bekijk vintage Kerst Lego op Catawiki.

LEGO sets en de feestdagen

Met de feestdagen om de hoek, is het tijd om na te denken over leuke cadeau-ideeën. Voor de kinderen en volwassenen die van bouwen houden, kunnen LEGO-sets een geweldig cadeau zijn. Er zijn veel LEGO-sets met een feestelijk thema die perfect zijn voor de feestdagen. Hier zijn enkele suggesties voor LEGO-sets die geschikt zijn voor het seizoen.

kerst lego

Kerst LEGO 2022

Begin augustus 2022 is het bekend dat LEGO met de volgende sets gaat komen:

40571 Wintertime Polar Bears

40572 Penguin & Snowflake

40573 Christmas Tree


LEGO Duplo 10976 Santa’s Gingerbread House

Kerstlego 2021

Voor kerst 2021 is de topper Bezoek van de Kerstman (10293 Santa’s Visit).

Lego Winter – Kerst – 40498 – Kerstpinguïn

Kerstlego 2020

LEGO Star Wars adventskalender 2018

Niet alleen de kerstsets van LEGO zijn leuk maar ook de adventskalenders.

Waar kan je kerst LEGO sets kopen?

Op de site van bouwsteen.nl staan alle winkels waar ze LEGO verkopen. Op de officiële site van LEGO staan ook winkels waar je LEGO kan kopen. En natuurlijk bij bol.com

Wat betekent moc bij LEGO?

Moc betekent ‘my own creation’, op de website van bouwsteentjes.nl heel veel prachtige voorbeelden van ‘LEGO kerst moc’s‘ .

Kerstversiering van LEGO

Je kunt zeker kerstversieringen maken van LEGO! LEGO-stenen zijn zeer veelzijdig en je kunt er allerlei creatieve dingen mee bouwen, inclusief kerstversieringen. Hier zijn enkele ideeën voor LEGO-kerstversieringen die je kunt proberen:

  1. Kerstboom: Bouw een LEGO-kerstboom met groene stenen en versier deze met kleine LEGO-ornamenten, zoals sterren, ballen en cadeautjes.
  2. Kerstslinger: Maak een lange ketting van gekleurde LEGO-stenen en hang deze op als een kerstslinger langs de muur of rond de kerstboom.
  3. Sneeuwpop: Bouw een schattige LEGO-sneeuwpop en geef hem een ​​kerstmuts en sjaal. Je kunt ook een kleine wortel gebruiken als neus.
  4. Kerstman: Maak een LEGO-versie van de Kerstman met rood en wit LEGO-stenen. Voeg een witte baard, een rode muts en een zak met cadeautjes toe.
  5. Kerststal: Bouw een LEGO-kerststal met LEGO-figuren die Jozef, Maria, het kindje Jezus, de herders en de drie wijzen vertegenwoordigen.
  6. Kerstkrans: Maak een LEGO-kerstkrans met groene stenen en voeg decoratieve elementen zoals strikken, bessen en belletjes toe.
  7. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je creativiteit de vrije loop en gebruik LEGO om unieke kerstversieringen te maken die perfect passen bij jouw stijl en smaak. Veel plezier met bouwen!

Er is zelfs een boek over gemaakt:

Kerstdorp van LEGO

Er worden prachtige kerstdorpen gemaakt van LEGO. Op Youtube staan heel veel filmpjes van LEGO kerstdorpen. Zoals bijvoorbeeld dit kerstdorp van Lego:

De grootste LEGO winkel

De twee verdiepingen tellende winkel in Londen heeft zelfs een metrowagon op ware grootte nagemaakt en bestaat uit 637.903 LEGO steentjes. De winkel heeft een oppervlakte van ruim 900m2 en er staat een replica van de Big Ben waar 2.280 uur aan is gebouwd.

Hier een filmpje van Youtube waar je een heel goed beeld krijgt van de LEGO winkel in Londen.

De geschiedenis van LEGO

Lego is een Deens speelgoedbedrijf dat in 1932 werd opgericht door Ole Kirk Christiansen. Het bedrijf kreeg zijn naam van de Deense woorden “leg godt”, wat “speel goed” betekent. Het begon als een klein bedrijf dat houten speelgoed produceerde, maar in 1947 introduceerde het bedrijf zijn eerste plastic bouwstenen, die later bekend werden als Lego-stenen.

De Lego-stenen hadden aanvankelijk nog niet de kenmerkende cilindervormige noppen aan de bovenkant, maar in 1958 werden deze toegevoegd en vormden ze de basis van de Lego-bouwsystemen die we tegenwoordig kennen. De noppen zorgen ervoor dat de stenen aan elkaar blijven zitten en dat ze makkelijk te demonteren zijn om nieuwe creaties te maken.

LEGO in de jaren 60 en 70

In de jaren 60 en 70 werd Lego steeds populairder en introduceerde het bedrijf verschillende nieuwe productlijnen, waaronder Lego Technic en Duplo, voor jongere kinderen. In de jaren 80 werd er meer aandacht besteed aan licenties, waardoor Lego sets kon maken van populaire film- en tv-franchises, zoals Star Wars en Indiana Jones.

LEGO jaren 90

In de jaren 90 had Lego echter moeite om te concurreren met elektronisch speelgoed en videospellen, en het bedrijf zag een terugloop in de verkoop. In 2004 nam Lego een drastische beslissing om zich te concentreren op de kernproducten en de merknaam weer centraal te stellen. Dit leidde tot een heropleving van het merk en het bedrijf heeft sindsdien talloze nieuwe sets uitgebracht die in populariteit zijn blijven groeien.

Tegenwoordig is Lego een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld, met een breed scala aan productlijnen en licenties. Lego heeft ook de Lego Foundation opgericht, die zich richt op het bevorderen van leren en ontwikkeling voor kinderen over de hele wereld. Met zoveel jaar geschiedenis heeft Lego zich bewezen als een tijdloos speelgoed en een icoon van de speelgoedindustrie.

Je bent op de website van de Kerstfee, alles voor een magische kerst.