Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstreis

Kerst op de Waddeneilanden: sfeervolle evenementen en activiteiten

Kerst op de Waddeneilanden is een betoverende ervaring, waar licht in de duisternis en het gemoedelijke eilandgevoel in de unieke sfeer van Kerstmis samenkomen. De eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, bieden diverse kerstuitjes en evenementen om van te genieten tijdens kersttrip naar de Waddeneilanden. En misschien vind je het stiekem ook weleens aantrekkelijk om die verplichte familiedis te ontvluchten?

Kerstmis vieren op de Waddeneilanden

Het is nog niet te laat om te boeken! Landal heeft een aantal mooie aanbiedingen om Kerstmis met jouw gezin op de Waddeneilanden te vieren!

Kerst op Texel

Texel, bekend om zijn prachtige natuur, royale stranden en aantrekkelijke dorpen, biedt tijdens de feestdagen ook unieke evenementen. Een hoogtepunt is de jaarlijkse kerstmarkt in Oosterend, die plaatsvindt in het weekend na Ouwe Sunderklaas. Het sfeervolle Oosterend is dan versierd met kraampjes die je meevoeren naar de wereld van Anton Pieck. Je kunt ook de Winterfair in Den Burg bezoeken, waar lokale producten, handgemaakte kerstversieringen en Texelse kazen te vinden zijn, evenals muzikale optredens.

 • De Kerstmarkt in Oosterend is op 16 december 2023 van 16.00 uur tot 20.00 uur.
 • De Winterfair in Den Burg is op 27 december 2023 van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Kerst op Vlieland

Op Vlieland, waar traditie hoogtij viert, zijn er verschillende activiteiten om van te genieten. Op Eerste Kerstdag kun je genieten van de kerstrondgang van het Vlielands Fanfarekorps, dat ’s ochtends vroeg door de straten van het dorp wandelt met vrolijke kerstklanken. Op kerstavond kun je de kerstnachtdienst bijwonen in de Nicolaaskerk van Oost-Vlieland, compleet met sfeervolle kerstliederen en het kerstverhaal, begeleid door het Kleinkoor Vlieland.

 • Kerstnachtviering in de Nicolaaskerk op 24 december om 22:00 uur met bekende liederen en het kerstverhaal, medewerking van Kleinkoor Vlieland.
 • Sportieve Kerstcross op 26 december van 5 of 8 km, inschrijven vanaf 11:00 uur bij de Bolder op camping Stortemelk. Met koffie, kerstkrentjes, warme chocolademelk en glühwein.
 • Gezellige Wintermarkt op 28 december in de Dorpsstraat met vuurkorven, muziek en proeverijen.
 • Verken het eiland met de Slauerhoff-wandeling en ontdek de gedichten van de beroemde dichter in het landschap.

Meer informatie

Kerst op Terschelling

Terschelling belooft een bijzondere kerstervaring, met mogelijkheden om te winkelen en te wandelen. Op Tweede Kerstdag kun je deelnemen aan de traditionele Kerstwandeltocht, een wandeltocht door bos, duin en over het strand. Op Terschelling is de Midwintermarkt in Midsland een leuk uitje, met traditionele volksdansen, muziek, glühwein en heerlijke lokale producten.

 • Kerstwandeltocht
  Datum: 26 december 2023
  Duur: 120 minuten
  Locatie: Sportlaan 9, West-Terschelling (naast zwembad de Dôbe).
 • De Midwintermarkt in Midsland is op 28 december 2023 van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Kerst op Ameland

Ameland biedt een combinatie van rust en unieke evenementen. Mis de demonstratie van de paardenreddingboot niet, een eerbetoon aan het verleden waarbij paarden over land en strand de reddingboot de zee in trekken. Een unieke show die je tijdens uw vakantie op Ameland kunt bijwonen.

 • Demonstratie paardenredding boot: zaterdag 30 december 11.00 uur

Kerst op Schiermonnikoog

Zelfs als de zon minder schijnt, is kerst op Schiermonnikoog een bijzondere ervaring. Het tweejaarlijkse Midwinterfestival bruist van culturele activiteiten, waaronder de traditionele Fakkeloptocht. Honderden bewoners en bezoekers verzamelen zich in het centrum van Schiermonnikoog met fakkels, die het eiland verlichten en door de straten schijnen.

 • Het volgende Midwinterfestival vindt plaats op zaterdag 28 december 2024!

Kerstmis op de Wadden

De exacte data en details van evenementen kunnen variëren, dus het is raadzaam om de actuele programma’s te controleren voordat je je trip naar de Wadden plant. Geniet van een sfeervolle kerst op de Waddeneilanden en laat je betoveren door de unieke eilandsfeer tijdens de feestdagen.

Deze kerst op de Waddeneilanden vieren? Check de aanbiedingen van Landal op de verschillende eilanden.

Foto: Krim Texel