Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstfeest

Kerststal figuren

Alle kerststal figuren op een rijtje, van Jezus tot duif vind je hieronder. De kerststal is een christelijke kersttraditie. De kerststal is een voorstelling van de geboorte van jezus en het kraambezoek dat Jozef en Maria ontvingen. Je vindt de kersstal van heel klein tot heel groot tot zelfs levende kerststallen die je kan bezoeken.

Top 10 kerststallen bij bol.com

Kerststal figuren

In de kerststal vind je de volgende kerstfiguren:

kerststal figuren

Jezus van Nazareth, de hoofdfiguur van de kerststal. Zijn geboorte vieren we met kerst.

Maria, de moeder van Jezus. De engel Gabriël heeft haar vertelt Maria dat ze zwanger zal worden van de Heilige geest.

Jozef, hij trouwde met Maria en is de pleegvader van Jezus.

De engel Gabriël, zij vertelde Maria dat ze zwanger zou worden doordat de Heilige Geest over haar zou komen en de kracht van de Allerhoogste haar als een schaduw zou bedekken.

De 3 Koningen ook wel de 3 wijzen uit het Oosten genoemd, zij kwamen na de geboorte van Jezus met de cadeau goud, wierook en mirre. Als je de bijbel erop naslaat dan waren het waarschijnlijk niet 3 wijzen maar 1 en kwam hij niet vlak na de geboorte maar pas later.

Kamelen, de 3 wijzen kwamen op bezoek bij Jezus met kamelen.

Herders (variërende hoeveelheid), gerelateerd aan het Bijbelse verhaal dat herders door engelen werden verteld om Maria en Jezus te bezoeken.

Engelen, zij vertellen de herders over de aankomende geboorte van Jezus.

Schapen, zij horen bij de herders.

Paarden, het is een kribbe, dus waarschijnlijk stonden er een paar paarden hebben gehad, vooral omdat de herberg vol was.

Ezels, traditioneel gebruikt op basis van de veronderstelling dat Maria, als zwangere vrouw in haar derde trimester, waarschijnlijk niet naar Bethlehem is gelopen.

Duiven, dit is artistieke verfraaiing als een teken van Gods vrede.