Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstevenement

Nóg een magisch weekend na Kerstmis: Kasteelstad Verlicht in het Gelderse ‘s-Heerenberg

Al 3 jaar lang organiseert de Stichting Kasteelstad in de historische stad ‘s-Heerenberg in de Achterhoek aan de grens met Duitsland een opvallend evenement: “Kasteelstad Verlicht”. Het vindt dan wel een maand ná Kerstmis plaats, maar voor de liefhebbers van kastelen en spectaculaire, magische lichteffecten in het donker is het zeker een aanrader.

Het evenement dat elk jaar grootster in opzet wordt, staat voortaan bekend als het “Candy Castle Light Event”, genoemd naar de voornaamste sponsor: Royal Fassin, bekend van de zure matten en ander snoepgoed. Wat begon als een succesvol experiment in de nadagen van corona, heeft nu alles in zich om een jaarlijkse traditie te worden.

De route van Kasteelstad Verlicht in 2024 door het middeleeuwse centrum van ‘s-Heerenberg (bron: Kasteelstad Verlicht)

Met meer dan 15.000 bezoekers die uit alle hoeken van het land op de laatste editie afkwamen, was het duidelijk dat dit doel is bereikt. Het evenement betoverde bezoekers met de prachtige verlichting van historische gebouwen in het hart van het middeleeuwse grensstadje ‘s-Heerenberg. Met het indrukwekkende kasteel Huis Bergh (de grootste waterburcht van Nederland) als het stralende middelpunt, waar bezoekers werden getrakteerd op een spectaculaire lichtshow.

Voor degenen die dit fantastische evenement tot nu toe hebben gemist, zijn er foto’s beschikbaar op de website www.kasteelstadverlicht.nl. In het derde weekend van 2024 (20 en 21 januari) staat het evenement opnieuw gepland met een nieuw thema en uitbreiding, zodat nog meer mensen van “Kasteelstad Verlicht” kunnen genieten. Kom dus allemaal naar de Achterhoek op 20 of 21 januari 2024!

Een kleine impressie van afgelopen jaar zie je hieronder.