Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstevenement

Sfeervolle kerstmarkten in de binnenstad van Hannover

Houd je van sfeervolle Duitse kerstmarkten, glühwein en Lebkuchen? Natuurlijk houd je daarvan! Tip: reis deze kerst met de trein naar het Duitse Hannover. Zodra je aankomt op Hannover CS met de trein, begint de kerstsfeer al met de nieuwe kerstmarkt bij het Hauptbahnhof, georganiseerd door het Roncalli-circus.

Kerstmis in de oude binnenstad

De oude binnenstad en de Lister Meile zijn de locaties voor andere bekende kerstmarkten, zoals het Wishing Well Forest. Hier kun je bij de Oskar-Winter fontein op zoek gaan naar een gouden ring, waarvan wordt gezegd dat wensen uitkomen voor degene die het vindt. Met meer dan 150 kraampjes die kerstlekkernijen verkopen en ambachtslieden die oude ambachten tot leven brengen, is het een betoverende ervaring.

Op de Ballhofplatz zorgt het Finse kerstdorp voor een Scandinavisch kerstgevoel, met warme glögi en zalm in plaats van glühwein. Ook de kersttuin van de Hannover Adventure Zoo is dit jaar extra magisch, met een wandeling langs nieuwe lichtinstallaties.

Kerstmarkten in Hannover

De kerstmarkten op verschillende locaties zijn te bezoeken van 27 november tot en met 22 december 2023, en de kerstmarkt Roncalli loopt zelfs tot en met 30 december.

Combineer kerstmarkten met cultuur en winters variété. In de Tuinen van Herrenhausen wordt de show ‘Wilderness – Treffen im Wald’ opgevoerd, een acrobatische reis door de natuur die de moderne tijd reguleert. De voorstelling is te zien van 17 november 2023 tot en met 14 januari 2024.

Natuurlijk mag het Kerstcircus Hannover met de ‘Grand Prix van de Artiesten’ niet ontbreken. Acrobaten, clowns en illusionisten, bekend van festivals van Monte Carlo tot Moskou, zorgen voor topentertainment. Het publiek beslist in een spannende finale wie van hen de beste is. De voorstelling is te zien van 21 december tot en met 7 januari 2024 op de Schützenplatz.

Hoe kom je in Hannover?

Of je nu met de auto of trein naar Hannover reist, de stad is goed bereikbaar. Met de auto duurt het ongeveer 4 uur vanaf Utrecht, en de ICE-trein brengt je in ongeveer 4 uur vanaf Amsterdam naar het centrum en de kerstmarkten. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden door een wandeling langs ‘der Rote Faden’ te maken, een rode draad van 4,2 kilometer die de mooiste plekken van de binnenstad verbindt.

Meer informatie over Hannover is te vinden op: https://hannover-living.de/nl/, foto: Hannover Marketing / Lars Gerhardts