Kerstversiering

Bijzondere kerstballen

Op zoek naar bijzondere kerstballen? Geen dertien in een dozijn kerstbal? Wij hebben het voor je uitgezocht. Kerstballen die net iets anders zijn dan ‘normaal’. Dat kan want bijzondere kerstballen zijn er in allerlei soorten en maten.

Wat maakt een kerstbal bijzonder?

Dit is voor iedereen anders maar wij gaan er hiervan uit dat je zoekt naar een kerstbal die zeldzaam, antiek, vintage, persoonlijk, handgeschilderd, design, met logo enzovoort. Nogal breed pallet aan bijzondere kerstballen dus hieronder links zodat je snel naar jouw bijzondere kerstbal kunt gaan.

Bijzondere kerstballen kopen

Nog meer informatie over bijzondere kerstballen

Antieke kerstballen

Oude kerstballen verzamelen is natuurlijk heel bijzonder en dan heb je een boom zoals niemand anders. Maar waar vind je nou de oude vintage kerstballen?

De meeste keus heb je op Catawiki (rond de feestdagen). Het helpt om te zoeken op verschillende termen zoals, ‘Kerst’, ‘Kerstmis’, kerstversiering’, ‘ornament’ etc.

Op Catawiki gaat er een wereld aan antieke kerstballen voor je open. Vooral rond feestdagen staan er veel kerstballen op de site, in de zomer een stuk minder.

Maar struin ook rommelmarkten af, kijk bij opa en oma op zolder en ga iedere garageverkoop af. De echte verzamelaar kijkt het hele jaar naar kerstballen, in de zomer ruimen mensen ook hun zolder op en maar zijn er minder mensen op zoek dus kan jij de bijzondere kerstballen makkelijker vinden.

Vraag of Facebook en er komen vast een paar bijzondere kerstballen boven. #durftevragen mensen kunnen niet weten dat jij op zoek bent naar bijzondere kerstballen dus vraag en vertel mensen dat je van oude kerstballen houdt.

Online winkels

Online zijn er ook heel veel bijzondere kerstbalen te vinden.

Studio zo Mooi heeft een hele leuke kerstafdeling. Van prachtige kaarsen tot en met leuke kerstboomhangers van Sass en Bell.

Winkeltjes met antieke kerstballen

Winkeltjes met bijzondere kerstballen zijn lastig online te vinden. Veel van dit soort winkels hebben geen website en zijn dus lastig te vinden. Weet jij nog een winkeltje laat het ons weten dan zetten we die erbij.

Stap niet te spontaan in de auto en kijk/bel of ze inderdaad open zijn en kerstballen verkopen.

Rotterdam – D. Tabbernee – Benthuizerstraat, 3036 CE Rotterdam
Wijster (Drenthe) – Aan de punt
Buren (Gelderland) – Galerie Moen – De oude Kerstbal

Kerstbal met foto

Een kerstbal met een persoonlijke foto is natuurlijk wel heel bijzonder om te geven. De meeste opa’s en oma’s zouden hier heel blij van worden. Bij Yoursrprise kan je terecht voor Echt originele Kerstcadeaus en niet alleen kerstballen met foto maar ook bijvoorbeeld een heel leuk keukenschort.

Alessi kerstballen

De Italiaanse ontwerpen Alessi heeft hele bijzondere kerstballen, deze zijn onder andere verkrijbaar bij de Marlieen Felice.

Kerstballen met logo zijn heel erg leuk voor bedrijven voor in de kerstboom maar ook om weg te geven. Bedrijven hebben vaak ook een kerstboom staan in de hal. Het staat heel erg leuk bij de huisstijl van het bedrijf om daar bijpassende kerstballen bij te hebben.

Bijzondere kerstballen bij bol.com

Bol.com gaat niet de eerste plek zijn waar je aan denkt bij bijzondere kerstballen maar er zitten toch wel een paar hele bijzondere ballen tussen.

Kerstversiering met honden en katten

Bij Bellatio kerstversiering hebben ze een grote keus aan kerstversiering maar wat ons opviel is dat ze heel veel kerstversiering hebben met heel verschillende hondenrassen.

Bellatio kerstversiering

En een soepele overstap naar het volgende onderwerp is kerstversiering met de naam van je hond (kat hebben ze ook):

Kerstbal met naam

Soms hoeft het ook niet heel moeilijk te zijn op bol.com heb je heel veel kerstballen met naam. Hieronder een paar voorbeelden:

Nog meer bijzondere kerstballen

Handgeblazen bijzondere kerstballen

De eerste kerstversiering werden gemaakt in Lauscha (Duitsland) door Hans Greiner (1550–1609), hij maakte slingers van glazen kralen en tinnen figuurtjes welke je in de boom kon hangen. Lauscha is een plaats in Duitsland waar je nog steeds mooie handgeblazen en geschilderde kerstversiering kan kopen.

Wel heel bijzonder – de duurste kerstballen ter wereld

Wat je ook uitgeeft aan je kerstversiering het kan nooit zoveel zijn als de boom van 8 miljoen. In 2010 brak een hotel in Abu Dhabi het record van duurste kerstdecoratie ooit. De kerstboom stond in de lobby en was versierd met kerstversiering ter waarde van 8 miljoen euro. Dit is een nieuw record voor het Guinness Book of Records. De 13 meter hoge kunstboom werd versierd met gouden en zilveren bogen, halskettingen, oorbellen en andere dure objecten. Als je het niet gelooft dan is hier de link naar De top 5 duurste kerstversiering.

De geschiedenis van de kerstbal

De eerste kerstboomversiering bestond uit appels, witte zuurstokken en gebak in de vorm van sterren, harten en bloemen. Dit werd zo populair dat steeds meer Duitse ambachtslieden kerstversiering gingen maken. Rond 1840 kwam er een foto van een Duitse kerstboom in de Londense krant en toen is ook de export van kerstballen begonnen. De eerste Amerikaanse kerstballen werden gemaakt door William DeMuth in New York in 1870.

Op de site van de Kerstfee vind je nog veel meer kerstversiering
De Kerstfee voor een magische kerst
Bijzondere kerstballen

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.