Kerstversiering

Bijzondere kerstballen

Ben jij op zoek naar bijzonder kerstballen? Van Roy Donders tot antieke ballen, wij hebben het voor je uitgezocht. Kerstballen die net iets anders zijn dan de ‘normaal’. Dat kan want kerstballen heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Hieronder vind je allerlei verschillende soorten bijzondere kerstballen.

Roy Donders – bijzondere kerstballen

Roy Donders heeft zijn eigen bijzondere kerstballen collectie en ze zijn echt heel erg leuk in voornamelijk de kleuren goud en wit. Deze ballen zijn verkrijgbaar bij Kerstwinqel.nl.

Alessi kerstballen

De Italiaanse ontwerpen Alessi heeft hele bijzondere kerstballen, deze zijn onder andere verkrijbaar bij de Marlieen Felice.

Kerstbal met foto

Een kerstbal met een persoonlijke foto is natuurlijk wel heel bijzonder om te geven. De meeste opa’s en oma’s zouden hier heel blij van worden.

Antieke kerstballen

Struin rommelmarkten af, kijk bij je opa en oma op zolder. Roep heel hard of Facebook en er komen vast een paar bijzondere kerstballen boven. #durftevragen mensen kunnen niet weten dat jij op zoek bent naar bijzondere kerstballen dus vraag of iedereen bij oma op zolder wil kijken.

Handgeblazen bijzondere kerstballen

De eerste kerstversiering werden gemaakt in Lauscha (Duitsland) door Hans Greiner (1550–1609), hij maakte slingers van glazen kralen en tinnen figuurtjes welke je in de boom kon hangen. Lauscha is een plaats in Duitsland waar je nog steeds mooie handgeblazen en geschilderde kerstversiering kan kopen.

Kerstballen met logo

Kerstballen met logo zijn heel erg leuk voor bedrijven voor in de kerstboom maar ook om weg te geven. Bedrijven hebben vaak ook een kerstboom staan in de hal. Het staat heel erg leuk bij de huisstijl van het bedrijf om daar bijpassende kerstballen bij te hebben.

Wel heel bijzonder – de duurste kerstballen ter wereld

Wat je ook uitgeeft aan je kerstversiering het kan nooit zoveel zijn als de boom van 8 miljoen. In 2010 brak een hotel in Abu Dhabi het record van duurste kerstdecoratie ooit. De kerstboom stond in de lobby en was versierd met kerstversiering ter waarde van 8 miljoen euro. Dit is een nieuw record voor het Guinness Book of Records. De 13 meter hoge kunstboom werd versierd met gouden en zilveren bogen, halskettingen, oorbellen en andere dure objecten. Als je het niet gelooft dan is hier de link naar De top 5 duurste kerstversiering.

De geschiedenis van de kerstbal

De eerste kerstboomversiering bestond uit appels, witte zuurstokken en gebak in de vorm van sterren, harten en bloemen. Dit werd zo populair dat steeds meer Duitse ambachtslieden kerstversiering gingen maken. Rond 1840 kwam er een foto van een Duitse kerstboom in de Londense krant en toen is ook de export van kerstballen begonnen. De eerste Amerikaanse kerstballen werden gemaakt door William DeMuth in New York in 1870.

Op de site van de Kerstfee vind je nog veel meer kerstversiering

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00