Tafelen

Chocoladesaus maken

Chocoladesaus maken is nog nooit zo makkelijk lekker geweest als met dit recept. Deze warme chocoladesaus is speciaal voor over ijs, het is namelijk warme chocoladesaus die niet stolt.

Ingrediënten chocoladesaus

Voor ongeveer 6 personen, maar heb je veel tieners aan tafel dan wil je meer maken.

  • 100 gram ongezouten boter
  • 100 gram zachte bruine suiker
  • 50 gram cacao poeder
  • 3 eetlepels melk
  • Steelpan
  • Houten of kunststof lepel
  • Garde, maar kan ook zonder
  • Pannenlikker*

*om iedere laatste druppel warme chocoladesaus uit het pannetje te krijgen

Recept warme chocoladesaus

Doe alle ingrediënten in een steelpan en zet op laag vuur en roer met de lepel tot alle ingrediënten zijn gesmolten. Je kan eventueel met de garde eventuele klontjes uit de saus verwijderen.

Je kan de saus van tevoren maken dan hoef je na het het eten alleen nog maar even op te warmen.

Warme chocoladesaus serveren

De warme chocoladesaus is heerlijk met vanille-ijs. Wat het beste werkt is vanille-ijs in de schaaltjes of ijscoupes doen en daar vast een beetje warme chocoladesaus overheen gieten en dat eventueel aanvullen met slagroom en een ijskoekje. De rest van de chocoladesaus doe je in een leuk kannetje en zet je op tafel.

Bij bol.com hebben ze leuke ijscoupes.

Dame Blanche maken

Wat we hier boven omschrijven is natuurlijk een Dame Blanche (link naar Wiki). Je kan de Dame Blanche ook heel mooi serveren zoals hier op de foto. Als je die mooie wiebels op het bord wilt maken dan neem je wat chocoladesaus apart en roere daar wat poedersuiker doorheen. Als het bij koud en gestold is maak je de wiebels. Dit kan je ook ver van tevoren doen zodat je even kan oefenen.

dame blanche maken

Eet smakelijk! De Kerstfee.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00