Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstevenement

Eigen kerstboom zagen

Je eigen kerstboom zagen (omhakken, uitgraven of uitzoeken) kan op diverse plekken in Nederland. Hieronder vind je alle locaties die wij hebben gevonden waar je zelf je kerstboom uit kan zoeken.

Hoe verser je kerstboom hoe langer je kerstboom mooi blijft. En wat is er verser dan je eigen kerstboom zagen, kappen of uitgraven? Het is niet alleen een leuk familie-uitje maar je helpt ook de natuur een handje.

Je eigen kerstboom zagen

Neem zeker laarzen en handschoenen mee. Soms zijn er zagen en scheppen aanwezig, maar niet altijd dus check dat even voordat je vertrekt. Als je voor een grote boom gaat dan is het ook handig om touw (of spanbanden) mee te nemen om de boom op het dak van de auto of in de achterbak goed vast te binden.


De Hoge Veluwe (Gelderland)

Op de Hoge Veluwe in de provincie Gelderland kun je dit jaar je eigen boom uitzoeken. Kijk voor vertrek even op de website of er niks is veranderd.

9,10, 16 en 17 december 2023 

De Hoge Veluwe
Data:
Locatie: De Wetweg
Tijdstip: 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park) haal in het Centrum van het Park je dennen-bon

Website: https://www.hogeveluwe.nl/nl/agenda/zaag-je-eigen-kerstboom

Doornenburg (Gelderland)

’t Hobbyveld
Datum: Vanaf vrijdag 24 november 2023 – 7 Dagen per week (dus ook op zaterdag en op zondag).
Tijdstip: 9:00 – 17:00
Prijs: de prijs van de kerstboom

Website: http://www.hobbyveld.nl/

Schoorl (Noord-Holland)

Naarden
Vanaf 25 november 2023
Kwekerij Van der Roest
Meer info: zaagjeboom.nl
Prijzen vanaf 15 euro.

Schoorlse duinen
Datum:
Staatsbosbeheer

Nieuw Vennep (Noord-Holland)

Op de Decemberhoeve in Nieuw Vennep kun je ook zelf je kerstboom uitzoeken en omzagen. Meer informatie zoals data en tijden vind je op de website van Decemberhoeve.

Huizen (Noord-Holland)

Van der Roest Kerstbomen, gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied de Naardereng van het Goois Natuurreservaat, is dé plek in het Gooi waar je jouw ideale kerstboom kunt vinden. Dit familiebedrijf, dat al generaties lang bestaat, biedt jou de mogelijkheid om zelf een boom uit te zoeken, uit te graven of zelfs om te hakken. Of je nu de voorkeur geeft aan een Nordmann, Blauwspar, Servische spar of Fijnspar, de keuze is volledig aan jou! De prijzen beginnen al vanaf 15 euro. Ze verwelkomen je graag vanaf zaterdag 25 november 2023 langs de Driftweg in Huizen.
zaagjeboom.nl

Bunnik (Utrecht)

Kerstboomkwekerij van Zijl
Datum: de kwekerij is geopend vanaf eind november 2023
Prijs: de prijs van de kerstboom
Wij zijn hier nog nooit geweest maar als je op de website kijkt dan ziet het er heel gezellig uit. Hier kan je jullie eigen kerstboom zagen en echt helemaal in de kerststemming komen.

Website: https://www.kerstbomentekoop.nl/

Bant (Flevoland)

Meestal kan je ook in Bant je eigen kerstboom zagen.
Staatsbosbeheer

Enschede (Overijssel)

Niet zelf zagen maar wel zelf uitzoeken bij Kwekerij Vije.

Suameer (Friesland)

Niet zelf zagen maar wel zelf uitzoeken bij Elzinga kerstbomen.

Voorschoten (Zuid-Holland)

Wil je jarenlang genieten van een authentieke kerstboom? Bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten krijg je de kans om een kerstboom met kluit uit te kiezen en zelf te graven. Ze bieden een scala aan boomsoorten aan, waaronder Fijnspar, Nordmann, Servische spar en Blauwspar, die je na de feestdagen ook weer kunt terugplanten. Na Sinterklaas wordt de sfeer helemaal omgetoverd tot een waar kerstfeest, waarbij je ook zelfgemaakte kerstkransen, maretakken en ander feestelijk groen kunt vinden. De prijzen variëren tussen 10 en 50 euro.
Meer info

Ten slotte, weet jij ook een leuke plek waar je je eigen kerstboom kan zagen? Laat het ons weten. En we hebben een overzicht van kerstmarkten per provincie.

5 gedachten over “Eigen kerstboom zagen”

 1. In het DrentsFrieseWold dit jaar geen kerstbomen zagen helaas. Wilt u dit van uw website halen. Vriendelijke groet,
  Boswachter Liesbeth Koel

  Beantwoorden
  • We hebben hier nog niks gevonden. Laat het weten als er een plek in Groningen is waar je zelf je kerstboom kunt zagen/uitgraven!

 2. Kwekerij Van der Roest
  In Naarden is ook een locatie waar je zelf een boom kunt zagen. Check zaagjeboom.nl voor meer informatie. Daar staat ook een link naar Google Maps voor de juiste locatie.

  Prijzen vanaf 15 euro.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.