Kerstfeest

Elf on the Shelf

Elf on the shelf

Elf on the Shelf is een kersttraditie overgewaaid uit Amerika. Het idee is dat de Elf door de kerstman naar de kindertjes worden gestuurd om ze aan te moedigen tot goed gedrag. De kleine helper (Elf on the Shelf pop) van de kerstman kijkt overdag naar de kinderen en elke nacht keert de Elf terug naar de Noordpool om te vertellen of ze lief of stout zijn geweest. Maar let op er zijn 2 hele belangrijke regels!

In dit artikel vind je naaste de regels nog veel meer informatie over Elf on the shelf. Wil je het boek de pop of andere leuke artikelen zoals kleertjes voor Elf on the shelf kopen dan adviseren we je op dit moment Amazon.nl (juni 2021) Dat is de enige plek die we hebben gevonden waar heel veel keus is. Soms zijn er tweedehands boeken Elf on the Shelf te koop op bol.com.


elf on the shelf

De wereld maakte in 2005 voor het eerst kennis met de Elf on the Shelf. Dat jaar publiceerden Carol Aebersold en haar dochter Chanda Bell een kinderboek met de titel The Elf on the Shelf: A Christmas Tradition.

Op de officiële website is er ook een pagina naar hun internationale websites. Nog niet in Nederland maar wel Duitsland en Engeland.

Elf on the shelf pop

We hebben gezocht en de beste optie om het boek en alle bijbehorende leuke spullen te vinden is bij Amazon.

Op bol.com hebben ze ook wat spullen maar niet altijd de pop. Alle Elf on a shelf bij bol.com.

Elf on the shelf – de regels

Er maar 2 regels, maar wel hele belangrijke regels.

Regel 1

Elf on the Shelf kent maar twee regels. Ten eerste mogen kinderen de elf niet aanraken want anders verliest de elf zijn magische krachten. Als een elf per ongeluk toch wordt aangeraakt, adviseert de officiële Elf on the Shelf-website kinderen om een ​​brief aan de kerstman te schrijven met excuses. Dan dienen ze een beetje kaneel naast de elf te strooien voordat ze naar bed gaan. “Kaneel is als vitamines voor verkenningselfen, en het helpt hen terug te keren naar de Noordpool”, luidt de website. “Zodra ze aankomen, zullen de dokters op de Noordpool ze controleren.”

Regel 2

De tweede regel van Elf on the Shelf is dat de elf niet zal praten of bewegen terwijl de kinderen wakker zijn. De elf beweegt alleen ’s nachts wanneer hij zijn reis op en neer naar de Noordpool maakt. Weer thuis bij de kinderen neemt de Elf een nieuwe positie in het huis in. In het verleden hebben we de elf allerlei gekke capriolen zien maken, van poker spelen tot selfies maken tot zonnebaden op het aanrecht.

Om jezelf een goed idee te geven van wij bedoelen kan je het beste even kijken op Pinterest.

De Kerstfee heeft nog meer leuke ideeën voor kerst met kinderen.

elf on the shelf kerst

Nog meer leuks voor kerst met kinderen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.