Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstfeest

Foute kersttrui(endag)

Foute kersttruiendag 2023

Je foute kersttrui draag je op Foute Kersttruiendag is dit jaar op vrijdag 15 december 2023. Foute Kersttruiendag wordt gevierd op de 3de vrijdag van december.

Foute kersttrui 2023

  1. Bekijk top 10 kersttruien op bol.com
  2. Kersttruienwinkel.nl
  3. De Kerstfeestwinkel.nl

Ugly sweaterday 2023

Ugly sweaterday is het Engelse woord voor Foute Kersttruiendag en valt dus ook op de derde vrijdag van december. Hoewel er variaties kunnen zijn, afhankelijk van het land of de organisatie die het evenement promoot. Lees alles over National Ugly Sweater Day.

Foute Kersttrui

Foute Kersttrui 2023

Het is populair geworden als een manier om mensen bij elkaar te brengen en een feestelijke sfeer te creëren tijdens de kerstperiode. Veel werkplekken, scholen en sociale groepen organiseren Foute Kersttruiendag-evenementen, waarbij deelnemers worden aangemoedigd om hun meest belachelijke en “foutste” kersttruien te laten zien.

Mooie Foute Kersttrui

Je wilt een Kersttrui aan maar jullie kantoor/schoonfamilie is er niet helamaal op ingesteld? Dan is di misschien de oplossing. Deze kersttrui is helemaal niet fout maar gewoon heel erg leuk.

Foute Kersttruiendag

Foute Kersttruiendag, ook wel bekend als Ugly Christmas Sweater Day, is een feestelijke traditie waarbij mensen opzettelijk foute of kitscherige kersttruien dragen tijdens de kerstperiode. Het idee achter dit evenement is om de humor en de overdrevenheid van lelijke kersttruien te omarmen.

Foute Kersttruiendag is ontstaan als een luchtige en leuke manier om het kerstseizoen te vieren en tegelijkertijd de excentriciteit van feestelijke mode te omarmen. Deelnemers dragen truien met schreeuwerige patronen, felle kleuren en vaak met over-the-top kerstontwerpen zoals rendieren, sneeuwpoppen, de Kerstman of andere kerstmotieven.

Foute Kersttruiendag draait om plezier hebben, kerstvreugde verspreiden en jezelf niet te serieus nemen als het gaat om mode. Het is een populaire trend geworden en mensen strijden vaak om te zien wie de meest excentrieke of opvallende trui kan dragen. Het is een gelegenheid om je gevoel voor humor te tonen en de vreugdevolle kerstgeest te omarmen.

Ugly Sweater Contest

Vaak wordt er aan Foute Kersttruiendag ook een wedstrijd gehangen. Dit gebeurt over de hele wereld en wordt meestal Ugly Christmas Sweater Contest genoemd.

Geschiedenis foute kersttrui

In het Verenigd Koninkrijk werden kersttruien populair in de jaren tachtig nadat verschillende televisiepresentatoren, zoals Gyles Brandreth en Timmy Mallett, ze tijdens de kerstvakantie begonnen te dragen. De foute kersttrui wordt vaak gezien als een door een ouder familielid gebreid handgemaakt cadeau dat als kerstcadeau wordt gegeven. In de jaren negentig en 2000 werden ze gezien als grappen en vielen ze uit de gratie en werden ze gezien als iets om je voor te schamen, zoals in de film Bridget Jones’s Diary uit 2001. De foute kersttrui won aan populariteit vanaf 2010, waarbij online retailer Amazon in 2011 een omzetstijging van 600% rapporteerde en de trend werd gevolgd door een aantal beroemdheden. Maar…

Een kersttrui is niet erg duurzaam

Hubbub meldde in 2019 dat tot 95% van de kersttruien van plastic is gemaakt en dat twee vijfde daarvan slechts één keer wordt gedragen. Een woordvoerster van Hubbub beschreef de kersttrui als “een van de slechtste voorbeelden van fast fashion” en drong er bij mensen op aan “om te ruilen, tweedehands te kopen of opnieuw te dragen” in plaats van nieuw te kopen. Of…

Maak je eigen foute kersttrui

Je kan ook overwegen je eigen foute kersttrui te maken. Pak een oude trui uit de kast en ga versieren met strikken, gitter, lampjes etc. Op Pinterest staan heel veel voorbeelden zoals bijvoorbeeld deze:

Veel plezier van je foute kersttrui. Wil je meer weten? Lees dan alles over de geschiedenis van de foute kerstrui op wiki of op deze site over verkleden met Kerst op Dresscode met kerst.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.