Kerstreis

Kerst in Londen – 10 Tips

Kerst in Londen is jezelf onderdompelen in Kerst. De Engelsen zijn namelijk gek op Kerst. Kerst is de mooiste tijd van het jaar en Londen met Kerstmis is geen uitzondering, want de stad komt tot leven met een enorm scala aan activiteiten die je gegarandeerd een feestelijk gevoel geven. Hieronder 10 tips voor jouw bezoek aan Londen. Let wel op 1e Kerstdag zelf zal veel dicht zijn in Londen. En 2de Kerstdag noemen ze Boxing day.


1) Kerstmarkten Londen

Door heel Londen zijn er kerstmarkten. Voor ons is het helaas geen doen om alle kerstmarkten van Londen bij te houden. Vind hier het beste overzicht met Londense kerstmarkten.

2) Harrods

Ga shoppen bij Harrods. Ook als je het niet kan betalen (de meesten van ons) is het de moeite waard om te gaan kijken. Er is een prachtige kerstafdeling waar je een mooi aandenken kan kopen voor je reis naar Londen. Voor in je boom wanneer je thuiskomt.

3) The Christmas Shop

In Hay’s Galleria zit The Christmas Shop hier is het hele jaar kerstversiering te verkrijgen. Check voor actuele data en tijden bij de winkel zelf. The Christmas Shop werd geopend in 1988 in Hay’s Galleria, Tooley Street, dicht bij London Bridge.

4) Kerstverlichting kijken

De kerstverlichting in Londen zorgt ervoor dat je “ooh” gaat en meteen je telefoon tevoorschijn haalt voor die Instagram-waardige foto. Het beste van alles is dat ervan genieten helemaal gratis is. Hieronder een foto van Carnaby street.

carnaby londen

5) Hyde Park’s Winter Wonderland

Hyde Park’s Winter Wonderland is een must om te bezoeken in Londen met Kerstmis. Het biedt een aantal attracties met winter- en kerstthema en heeft ook een groot aanbod aan verrukkelijke gerechten (pretzels, pannenkoeken, churros, braadworst enz.), kermisattracties en kerstmarkten. Je kunt jezelf opwarmen met een feestelijke glühwein onder het genot van livemuziek. De prijzen variëren van het tijdstip en de dag, als je vroeg kan entree zelfs gratis zijn. Voor actuele data, prijzen en kaartjes kijk op de site van Hyde Park’s Winter Wonderland.

6) Trafalgar Square

Op Trafalgar Square staat een hele grote kerstboom en er zingt vaak een koor om geld in te zamelen.

7) Charles Dickens museum

Een Dickens festijn maar da in het echt. In het Charles Dickens museum leer je alles over een victoriaanse kerst. Meer informatie vind je op de site van het museum.

8) Engelse pub

Ga de kroeg in oftewel een Engelse pub. In heel veel pubs is het de gewoonte dat je aan de bar je drankje haalt en een menu kaart meeneemt. Vervolgens ga je naar de bar om eten te bestellen.

9) Christmas Pantomime

Ga naar het theater voor een Christmas Pantomime. Een Christmas Pantomimie is een humoristische (Engels humor) musical achtige theatervoorstelling bestaande uit losse sketches.

10) Museums

Dit heeft niet direct iets met Kerst te maken. Maar Londen heeft veel mooie museums en heel veel zijn gratis te bezoeken.

Bekijk nog meer kerstreizen.

Foute kersttrui(endag)

foute kersttrui

Foute kersttruiendag 2023 Je foute kersttrui draag je op Foute Kersttruiendag is dit jaar op vrijdag 15 december 2023. Foute Kersttruiendag wordt gevierd op de 3de vrijdag van december. Foute…

Bijzondere kerstballen

Bijzondere kerstballen

Op zoek naar speciale bijzondere kerstballen? Wij ook! Wij zijn altijd op zoek naar die ene bijzondere bal die onze boom dit jaar nog mooier gaat maken. Of die speciale…

Mannen adventskalender

mannen adventskalender

Mannen adventskalender, wie zegt dat adventskalenders alleen voor kinderen zijn? Ook mannen vinden het leuk om een adventskalender te openen en af te tellen tot kerst. Mannen verdienen ook hun…

Kerstpakketten 2023

kerstpakket

Kerstpakket 2023 Zoek jij een leuk kerstpakket voor 2023? Wij gaan je helpen! Dit artikel bevat heel veel leuke kerstpakketten en heel veel tips & ideeën maar ook een lijst…

De beste kerstboomstandaard

kerstboom standaard

Op zoek naar de beste kerstboomstandaard? Dan zit je hier goed, wij hebben voor je uitgezocht welke de beste kerstboomstandaard is. Na het bestuderen, in de praktijk brengen en het…

Kerstcadeau voor je ouders

cadeau voor ouders

Op zoek naar een kerstcadeau voor je ouders? Een cadeau voor je ouders samen en waar ze allebei blij van worden? En dat terwijl ze zeggen dat ze niks nodig…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.