Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstreis

Kerst in Maastricht

Kerst vieren in Maastricht is een grote aanrader. Maastricht is misschien wel de meest romantische stad van Nederland en dat is zeker het geval met kerst. Hieronder vind je leuke uitjes voor een Kerst in Maastricht.

Kersttip: ga naar vakantieveilingen.nl en zoek op ‘Maastricht’
meestal komen er leuke acties boven.

Nog een kersttip:
ANWB vakanties heeft vaak leuke aanbiedingen voor Maastricht
en soms ook reizen speciaal voor André Rieu.

Maastricht met Kerst

  1. Bezoek het Vrijthof: Dit is het grote plein van Maastricht en het is prachtig versierd tijdens de kerstperiode.
  2. Het Bonnefantenmuseum: Dit museum is gevestigd in een prachtig gebouw en heeft een grote collectie kunstwerken uit de Middeleeuwen tot heden. Tijdens kerstmis zijn er vaak speciale tentoonstellingen of activiteiten voor kinderen.
  3. Maak een wandeling langs de rivier de Maas, tijdens de kerstperiode is alles versierd met kerstlichtjes.
  4. Bezoek de prachtige Sint-Servaasbasiliek basiliek, een van de oudste gebouwen van Maastricht en het is leuk om hier te komen rond kerstmis, wanneer de basiliek prachtig is versierd. Er zijn ook vaak kerstconcerten in de basiliek.
kerst in Maastricht aan de Maas

Kerstmarkt Maastricht

Het grootste, mooiste en gezelligste kerstevenement Magisch Maastricht op het Vrijthof in het centrum van Maastricht. Bekijk ook ons overzicht van Kerstmarkten in Limburg voor nog meer kerstmarkten (in de buurt).

Mergelgrotten Maastricht

De mergelgrotten van Maastricht zijn een reeks ondergrondse kamers en gangen die zijn uitgehouwen in de mergel, een soort kalksteen. De grotten zijn gedurende duizenden jaren gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals mijnbouw, opslag en wonen.

Er zijn verschillende mergelgrotten in Maastricht die te bezoeken zijn, waaronder de St. Pietersberg Grotten en de Maastricht Underground.

Op 15 minuten rijden van Maastricht vind je Valkenburg, daar is vaak een Kerstmarkt in de grotten. Meer informatie vind je op kerststadvalkenburg.nl.

Fietsen door Maastricht

Van eind november tot begin januari toveren winkeliers hun etalages om tot heuse kerst kunstwerken, zijn de straten mooi versierd en vind je de mooiste kerstmarkten. Met de Kerstspecials van Baja Bikes maak je je kersttrip naar Maastricht compleet.

André Rieu

André Rieu is een Nederlandse vioolvirtuoos en dirigent die bekendstaat om zijn indrukwekkende concerten en zijn liefde voor klassieke muziek. Hij is de oprichter van het Johann Strauss Orkest, een groot symfonisch orkest dat wereldwijd optreedt.

André Rieu is geboren in Maastricht en hij houdt er elk jaar een reeks concerten welke enorm populair zijn en duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland trekken. Bekijk de agenda van Andre Rieu kerstconcerten in Maastricht.

Wij hebben nog veel meer leuke kerstuitjes voor je uitgezocht.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.