Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstfeest

Kerst in Nederland, heel veel Gezelligheid

Kerst in Nederland is een van de meest geliefde en magische seizoenen van het jaar. Terwijl de temperaturen dalen en de dagen korter worden, wordt het land verlicht met schitterende lichtjes, versieringen en warmte. Kerst in Nederland draait om samenkomen met familie en vrienden, het genieten van heerlijk eten en het vieren van eeuwenoude tradities die generatie op generatie worden doorgegeven. Lees ook: wat te doen met kerst thuis

Kerst in Nederland

Veel Nederlanders hebben vrij met Kerst en de scholen gaan 2 weken dicht. Bekijk hier de kerstvakanties.

De Gezelligheid van Kerstmarkten

Vanaf het einde van november komen steden en dorpen in heel Nederland tot leven met kerstmarkten. De straten worden versierd met kleurrijke lichtjes en kraampjes bieden ambachtelijke producten, heerlijke lekkernijen en kerstcadeaus aan. De geur van versgebakken oliebollen en gl├╝hwein vult de lucht, terwijl bezoekers genieten van winterse lekkernijen. Bekijk hier alle kerstmarkten in Nederland.

kerst in nederland

Sinterklaas

Kom je van buiten Nederland dan is het toch ook echt handig om te weten dat Sinterklaas in november naar ons land komt. Sinterklaas doet cadeautjes in de schoenen van kinderen en op 5 december viert hij zijn verjaardag. Veel Nederlanders zetten het weekend na Sinterklaas de kerstboom op.

Kerstavond

Kerstavond valt op 24 december, veel families gaan naar de mis, kerstnachtdienst of nachtmis in de kerk.

Kerstdiner in Nederland

Eerste en tweede Kerstdag staat in het teken van heerlijke kerstdiners met familie en vrienden. De Nederlandse keuken biedt een scala aan traditionele gerechten tijdens deze periode. Gourmetten is een populaire bezigheid waarbij kleine stukjes vlees en groenten worden bereid op een tafelgrill. Daarnaast zijn gerechten zoals wild, stoofschotels en gevulde kalkoen of rollade veelvoorkomend. Ook de kerststol is erg populair, en krentenbrood met spijs erin. Bekijk ook: gourmetten met Kerst

Sfeervolle kerstverlichting

Veel huizen en steden zijn versierd met verlichting. En omdat het vroeg donker wordt in december is het heerlijk om een winterwandeling te maken en alle verlichting te bekijken.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.