Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstfeest

Kerst spelletjes

Op zoek naar leuke Kerst spelletjes? Met kerst niks zo gezellig als spelletjes spelen. Even weg van alle beeldschermen en weg van de sleur. Even lekker ouderwets samen. Maar wat zijn nou leuke kerstspelletjes? We hebben de leukste kerstspellen voor je verzameld. Van bordspellen tot spellen die je thuis zelf snel kan bedenken.

Kerst spellen

Er zijn heel spellen gemaakt in een speciale Kerst of winteruitvoering. Zoals:

Dobbelen met Kerst

Iedereen neemt een paar cadeautjes meer en jullie gaan erom dobbelen. Op het internet staan veel versies van dobbelen, maar je kan het ook zelfs bedenken, 1 alle cadeaus naar links, 2 cadeau afpakken, 3 cadeau ruilen etc.

Kerst spelletjes met cadeautjes

Kerstcadeau uitpakken
Je pakt een kerstcadeau in, maar die pak je steeds opnieuw in met soms zelfs een doos ertussen. Het idee is dat er een heel groot cadeau is wat heel vaak uitgepakt moet worden. Jullie gaan in een kring zitten en geven het cadeau door. Er is 1 persoon die niet mee doet en die zet de kerstmuziek op. Iedere keer als de muziek plotseling stopt mag degene die het cadeau vast heeft een laag van de verpakking afhalen. Plezier verzekerd en de laatste mag het cadeau houden.

Musical bumps
Een soort stoelendans maar dan anders. Zet de kerstmuziek op en ga dansen. Er blijft er eentje bij de knop van de stereo staan en zet plotseling de muziek uit. Iedereen gaat heel snel op de vloer zitten, de laatste ligt eruit. En nog een keer, tot de laatste over is en mag een cadeautje uitzoeken.

Kerstspelletje zelf bedenken

Wie ben ik spelen
Zelf een kerstversie maken van het spel ‘Wie ben ik?”. Maak een paar hofdbanden van dik papier waar de namen op geplakt (of paperclip) kunnen worden. En dan de ene kant van de tafel tegen de andere kant. Deze hebben wij al bedacht: The Grinch, Kerstman, sneeuwpop, herder, engel, Maria, Jozef, rendier, scrooge, Dickens, enz. Bekijk ook wat jouw familie leuk vind aan Kerst en welke kerstfilms jullie graag kijken, die personages zijn ook heel leuk om toe te voegen.

Kerstquiz maken
Dit kan van alles zijn, christelijke vragen over Kerst maar ook over bekende kerstfilms.

Klassieke bordspellen

Kerst spellen voor grote groepen

Zakdoekje trekken
Iedereen krijgt doos tissues en doet een arm op zijn rug. Met de andere hand moet de doos tissues zo snel mogelijk leeg getrokken worden.

Ook leuk om te lezen: Wat te doen met Kerst thuis

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.