Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstversiering

Kerstbloemen en kerstplanten

Mooie kerstbloemen en kerstplanten maken de kerstversiering in huis helemaal compleet en ze zijn ook ontzettend leuk om cadeau te geven.

Kerstbloemen en kerstplanten

Kerstbloem Amaryllis

Amaryllis

Amaryllis is een bolgewas met grote, trompetvormige bloemen. Het wordt vaak geassocieerd met kerst en bloeit meestal in de wintermaanden. Amaryllisbloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, wit, roze en gestreept. De amaryllis houdt van een warm plekje bij de kachel en vochtige grond.

Mistletoe of maretak

Maretak groeit in andere bomen en is een halfparasiet omdat het gedeeltelijk afhankelijk is van zijn gastheer.

Hang een bosje gedroogde maretak boven de deur en elk stelletje dat er onder staat moet kussen. Pas echter op, want sommige soorten maretak kunnen giftig zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn.

Kerstster plant (Poinsettia)

De bekendste kerstplant is de kerstster waarbij de bladeren lijken op grote rode bloemen. Een paar kerststerren in een mand staat prachtig in ieder huis. Zorg dat ze niet te droog maar ook niet te vochtig zijn. Dompel deze kerstbloemen minstens 1 keer per week lekker onder in water zodat de aarde heel veel water op kan zuigen.

Hulst

Hulst is een kerstplant met rode besje en straalt een en al kerst uit.

Hulst groeit in de tuin en stukjes ervan worden vaak gebruikt in kerststukjes.

Kerstcactus (Schlumbergera)

De kerstcactus is een populaire kamerplant tijdens de kerstperiode. Het heeft sierlijke bloemen in verschillende kleuren, zoals rood, roze, oranje en wit. De bloei van de kerstcactus valt meestal rond de kerstperiode.

De kerstboom

Hoewel geen bloem of plant, kan de dennenboom niet ontbreken in het lijstje van kerstbloemen en palnten. Het is gebruikelijk om een kerstboom te versieren met lichten, ballen, slingers en andere decoraties tijdens de kerstperiode. De bekendste kerstbomen zijn de Nordmann, de fijnspar en de naaldspar.

Tot slot, als je van kerstbloemen en planten houdt, dan vind je het artikel over duurzame kerstbomen misschien ook interessant.