Web Analytics Made Easy - Statcounter
Tafelen

Kerstdrankjes met en zonder alcohol

Creëer nog meer kerstsfeer met een heerlijk winterdrankje, met of zonder alcohol. Van ons krijg je geen ingewikkelde recepten maar een lijst ter inspiratie en ideeën.

Mimosa

Bij het kerstontbijt of de kerstlunch is de Mimosa een heerlijke en makkelijk uitvoerbaar drankje. Je kan een Mimosa zowel met als zonder alcohol maken.

Met alcohol
Ongeveer 50% Jus d’orange en 50% Prosecco (sommige recepten zeggen theelepel Cointreau, het kan als je het in de kast hebt staan en anders lekker laten zitten).

Zonder alcohol
Wat ook heel lekker is (ook in de zomer trouwens) is jus d’orange en Sprite.

Drank

warme-chocomelWarme chocomel

Na het spelen in de sneeuw, buitenspelen of een wandeling is een beker warme chocomel natuurlijk heerlijk. Iedereen maakt chocomel op zijn eigen manier.

Wat wij heerlijk vinden zijn de zakjes chocomel bij de supermarkt. We pakken een grote beker en doen er 2 zakje is en soms nog een extra schepje cacao. Voor de zoetekauwen kan er natuurlijk ook een schepje extra suiker in.

Chocomel kan je heel goed versieren of verrijken met:

  • Slagroom (zelf kloppen of gewoon met de slagroomspuit)
  • Kleine marshmallows erop die smelten
  • Koekje erbij
  • Scheutje rum

Glühwein

Glühwein is warme rode wijn verrijkt met kruiden zoals kaneel en kruidnagels en vaak worden er schuiven sinaasappel in gelegd. Glühwein is vrij makkelijk zelf te maken maar je kan het ook in kant-en-klare pakken kopen bij de supermarkt.

Wij doen meestal een combinatie van de 2, een pak kant-en-klare glühwein in de pan en daar schijven sinaasappel in leggen. Glühwein kan je het beste in een glas serveren.

Alcoholvrije Glühwein

Aangezien glühwein van rode wijn wordt gemaakt zal je een rode wijn moeten zoeken zonder alcohol. Wij hebben dit nooit gestest of geproefd dus mocht jij ervaring hebben laat het ons weten. Maar wat misschien makkelijker is en waarschijnlijk net zo lekker is Roosvicee of limonadesiroop met kokend water maken. Dat is echt verrassend lekker.

eggnoglEggnog (eierpunch)

Eggnog is een cocktail van melk, cognac en ei. We vinden dat we dit kerstdrankje moeten noemen om dat het zo populair is in Amerika. Maar wij noemen de Eggnog echt alleen ter inspiratie; voor recepten graag even online zoeken.

Wij hebben gezocht naar kant-en-klare Eggnog maar is lastig te vinden in Nederland dus voor ons haalt de Kerstman het altijd even op in Amerika maar ja die luxe hebben we niet allemaal.

Kir en Kir royal

Een heel bekend kerstdrankje is de Kir en de Kir Royal.

Voor allebei pak je champagne glazen en in de bodem van het glas doe je een klein beetje crème de cassis (een andere vruchtendrank kan ook). Daar overheen schenk je voor de Kir witte wijn en voor een Kir Royal champagne (of gewoon een bubbeltjes wijn).

En nu weet je ook meteen het verschil tussen een Kir en een Kir Royal.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.