Kerstcadeau

Kerstpakketten 2022

Kerstpakket 2022

Zoek jij een leuk kerstpakket voor 2022? Wij gaan je helpen! Dit artikel bevat heel veel leuke kerstpakketten en heel veel tips & ideeën maar ook een lijst met punten waar je rekening mee kan houden bij het kiezen en verdelen van de kerstpakketten.

TOP 3 Kerstpakketten 2022

1) Kerstpakketenidee.nl
Dit is echt wel een van de beste en meest uitgebreide leverancier voor kerstpakketten.
2) Belevenissen.nl
Geef iedereen een waardebon
waar ze hun favoriete belevenis mee kunnen uitzoeken.
3) Yoursurprise.nl
Voor kleinere bedrijven die persoonlijke cadeaus willen adviseren Yoursurprise.nl

Inhoud:

Ieder jaar is het bij een hoop werknemers feest en krijgen ze het kerstpakket. Vroeger (en nog steeds) bestond het kerstpakket uit een verzameling lekkernijen. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk en kun je naast het ‘oorspronkelijke’ kerstpakket ook andere cadeaus geven zoals belevenissen, cadeaubonnen of kerstcadeaus welke werknemers zelf uit mogen uitzoeken.

 • Jullie eigen kerstmarkt waar iedereen zijn eigen kerstpakket kan samenstellen
 • Lokale producten
 • Zero waste
 • Geupcycled
 • MVO kerstpakket (maatschappelijk verantwoord ondernemen)

Wij hebben gezocht naar duurzame kerstpakketten en de beste voorbeeld vonden wij, geloof het of niet op bol.com, bekijken duurzame kerstpakketten op bol.com

Kerstpakket leveranciers

borrelexperience.nl zal je verrassen, je zou denken alleen borrels maar niks is minder waar. Ze hebben naast borrelpakketten ook bakboxen en een escapegame.

Kerstpakketten op Charles.nl – Echt superleuke kerstpakketten. Zeker een kijkje waard!

CraftOnly.nl – Craftbieren & Bierpakketten biedt ambachtelijk gebrouwen speciaal bieren aan. Ze hebben een groot assortiment aan bierpakketten, uiteraard kun je ook zelf een bierpakket samenstellen.

Kerstpakkettenidee.nl veel keus met onder andere partyboxen en een kerstmarkt organiseren vanaf 1000 personen.

Tadaaz.nl voor gepersonaliseerde kerstcadeaus. Geen grote kerstpakketten maar wel hele leuke kerstcadeaus. Echt een kijkje waard.

Tatsty present hier kun je chocolade cadeaus krijgen. Je kan ook chocolade laten bedrukken wat een leuke zakelijk cadeau is.

Kerstpakket op maat

Een kerstpakket op maat kan bij meerdere kerstpakketten leveranciers, vooral als je een groot aantal kerstpakketten nodig hebt.

Kerstpakkettenkiezer.nl levert vanaf 50 pakketten maatwerk.

Originele kerstpakketten 2022

Ben jij op zoek naar een origineel kerstpakket in 2022? Dan hebben wij een paar ideeën voor je. Houd er wel rekening mee dat als het kerstpakket te origineel wordt er misschien een aantal mensen zijn die het niet leuk gaan vinden. Probeer dus een balans te vinden tussen origineel en leuk. En origineel kan ook betekenen dat jullie het dit jaar anders doen dan voorgaande jaren.

kerstpakket 2022

Zelf kerstpakket samenstellen

Zelf een kerstpakket samenstellen is natuurlijk ook heel erg leuk. Daar kunnen echter twee dingen mee worden bedoeld. Er zijn 2 opties:

 • De werknemer stelt het kerstpakket samen
 • De werkgever stelt het kerstpakket samen.

Werkgever stelt kerstpakket samen

De tweede optie is dat jullie als bedrijf zelf een kerstpakket samenstellen. Dan kan je echt origineel zijn en het kerstpakket is helemaal afgestemd op de wensen van jullie bedrijf. Waarschijnlijk ga je het volgende ongeveer nodig hebben om zelf je kerstpakket samen te stellen:

 • Lege dozen, houd rekening met het formaat en de spullen die je erin gaat doen.
 • Opvulmateriaal, dit heb je in verschillende materialen en kleuren.
 • Leuke inhoud

Je hebt dan van heel veel dingen heel veel nodig. Zo kun je op bol een partij dozen bestellen. Maar je moet eerst weten wat je in de doos gaat stoppen zodat je het goed eformaat bestelt. Leuke spullen voor in je kerstpakket kunnen bijboorbeeld zijn:

Maar als je niet teveel collega’s hebt kan je natuurlijk ook naar de lokale supermarkt.

Werknemer stelt kerstpakket 2022 samen

Wij zien dit jaar ook complete kerstmarkten op locatie waar de medewerker zelf een kerstpakket kan samenstellen. Heb je heel veel collega’s dan kun je het regelen bij kerstpakketidee.

Een andere mogelijkheid is dat iedereen zelf een belevenis mag uitzoeken.

Kerstpakketten thema’s 2022

Vaak wordt er een thema aan een kerstpakket gehangen zodat het niet zomaar een mengeling is van cadeautjes. Zo kan het thema bijvoorbeeld ‘winter’ zijn en dan zit er chocolademelk, marshmallows en grote mokken in het pakket. Andere voorbeelden van thema’s zijn:

 • Lekker warm pakket met een warme deken om energie te besparen
 • Italiaans, Thais, Hollands, Frans etc met lekkernijen die bij die keuken horen.
 • Borrelen, snijplank met hapjes, drankje
 • Wellness, met lekkere gels en cremes
 • Biologisch, duurzaam, zero waste, lokaal
 • Persoonlijk, badjas met naam, beker met foto
 • Een bepaalde kleur, bijvoorbeeld goud of de kleur van je bedrijfslogo.
 • Interieur, leuke spullen voor keuken, badkamer
 • Gezondheid en fitness
 • Spelletjesavond, puzzels
 • Buiten in de tuin (vuurkorf, bbq)
 • Handig en praktisch, handdoek, rugzak, broodtrommel, van die zaken die (bijna) iedereen altijd nodig heeft.
 • Trendy, het laatse electronische snufje.

Kerstpakket 2022 bestellen per stuk

Kerstpakketten kan je ook per stuk bestellen. Ben jij op zoek naar een klein aantal omdat je een klein bedrijf hebt of bijvoorbeeld iemand wilt bedanken met de kerst dan kan je ook kerstpakketten per stuk bestellen (link naar bol.com) en voor ieder budget. Hieronder een paar voorbeelden:

Wat is een leuk kerstpakket 2022?

Een leuk kerstpakket is voor iedereen anders. Zoveel mensen zoveel smaken. Daarom is het voor de kerstpakketten organisatoren vaak erg lastig om een kerstpakket uit te zoeken waar iedereen blij van wordt. Hoe meer personeel, hoe meer meningen. Laat je dus goed adviseren. Je kunt ook een kerstpakketten commissie aanstellen van gevarieerde werknemers en zo de beslissing bij het personeel zelf neerleggen. Door de commissie ieder jaar uit andere werknemers te laten bestaan zullen de kerstpakketten ook ieder jaar anders en verrassend zijn.

Geen kerstpakket maar mooi cadeau

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om iedereen een mooi cadeau te geven, of te laten kiezen uit een paar verschillende cadeaus. Bekijk ook: Kerstcadeaus


Lijst met handige tips

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf waar je een kerstpakket voor uitzoekt dien je met een aantal zaken rekening te houden, zoals:

 • Aantal medewerkers (denk ook aan stagiaires, uitzendkrachten en zzp-ers)
 • Zijn er nog andere mensen die je graag wilt bedanken? De boodschappenbezorger, krantenjongen, taxichauffeur, etc
 • Houd rekening met geloof en bijvoorbeeld halal en alcohol.
 • Mensen vinden het ook leuk om iets te krijgen voor hun partner of kinderen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iedereen alles leuk vindt.
 • Budget
 • Een ruimte om de pakketten te bewaren tot uitgifte of bij digitale pakketten een lijst van namen en e-mailadressen.
 • Hoe ga je de pakketten uitdelen? Stuur je een mail en kan iedereen een pakket ophalen, breng je ze persoonlijk langs? En alle opties daartussen.
 • Houd ook rekening met het soort bedrijf waar je een kerstpakket voor uitzoekt (duurzaam pakket voor duurzaam bedrijf).
 • Geen producten van de concurrent in het pakket.
 • Misschien kinderachtig maar houd rekening met de locatie van het bedrijf zo wil bijvoorbeeld een Rotterdams bedrijf wil geen uitgesproken Amsterdamse producten en andersom.

Is een kerstpakket verplicht?

Nee, de werkgever is niet verplicht de werknemer een kerstpakket te geven. Sommige bedrijven doen het wel en andere niet.

BTW aftrekbaar kerstpakket?

Ja, een kerstpakket is btw aftrekbaar. Voor de BTW geldt geen drempelbedrag.

Is een kerstpakket belasting aftrekbaar?

Ja, een kerstpakket is belasting aftrekbaar maar er geldt een drempelbedrag. Op dit moment (2022) is het drempelbedrag voor giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen € 227 exclusief BTW per werknemer. Het komt erop neer dat er een maximumbedrag is per werknemer dat belasting aftrekbaar is. Op de site van de belastingdienst rekenvoorbeeld kerstpakket staat een rekenvoorbeeld.

De beste kerstboomstandaard

kerstboom standaard

Op zoek naar de beste kerstboomstandaard? Dan zit je hier goed, wij hebben voor je uitgezocht welke de beste kerstboomstandaard is. Na het bestuderen, in de praktijk brengen en het…

Bijzondere kerstballen

Bijzondere kerstballen

Op zoek naar speciale bijzondere kerstballen? Wij ook! Wij zijn altijd op zoek naar die ene bijzondere bal die onze boom dit jaar nog mooier gaat maken. Of die speciale…

Foute kersttrui

foute kersttrui

Foute kersttrui 2022 Foute kersttrui 2022? Wij hebben weer de meeste foute kersttruien voor je uitgezocht: Bekijk top 10 kersttruien op bol.com Mooie Kersttrui Deze is helemaal niet fout maar…

Mannen adventskalender

mannen adventskalender

Ook mannen vinden het leuk om een adventskalender te openen en af te tellen tot kerst. Okay….. misschien niet alle mannen maar voor zelfs de meest stoere ik-heb-niks-met-kerst mannen zijn…

Kerstcadeau voor je ouders

kerstcadeau ouders

Op zoek naar een kerstcadeau voor je ouders? Een cadeau voor je ouders samen en waar ze allebei blij van worden? En dat terwijl ze zeggen dat ze niks nodig…

kerstpakket-2021

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.