Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstcadeau

Kerstpakketten 2023

Kerstpakket 2023

Zoek jij een leuk kerstpakket voor 2023? Wij gaan je helpen! Dit artikel bevat heel veel leuke kerstpakketten en heel veel tips & ideeën maar ook een lijst met punten waar je rekening mee kan houden bij het kiezen en het uitdelen van de kerstpakketten.

TOP 3 Kerstpakketten 2023

1) Kerstpakketenidee.nl
Dit is echt wel een van de beste en meest uitgebreide leveranciers voor kerstpakketten. Leuke pakketten, tijdige levering en goede reviews. Kijk eens rond!

2) Belevenissen.nl
Geef iedereen een waardebon waarmee ze hun favoriete belevenis kunnen uitzoeken.
Een cadeau dat altijd goed in de smaak valt.

3) Yoursurprise.nl
Gepersonaliseerd is de kerstpakket trend van 2023 kijk op Yoursurprise.nl

Kerstpakket trend 2023
Kersttip: we gaan weer terug naar Koppen & Mokken. Geef iedereen een Beker met zijn eigen naam erop. Maak wat extra bekers met ‘gast’, ‘stagiaire, ‘nieuwe collega’ en ‘zonnetje in huis’ en iedereen weet van wie de beker is.

KIJK OP YOURSURPRISE.NL

Inhoud:

In 2022 waren en veel kerstpakketten met het thema ‘energiecrisis’ zoals bijvoorbeeld met een lekkere deken voor op de bank. Wij houden de trends voor 2023 voor je in de gaten.

Ieder jaar is het bij een hoop werknemers feest en krijgen ze het kerstpakket. Vroeger (en nog steeds) bestond het kerstpakket uit een verzameling lekkernijen. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk en kun je naast het ‘oorspronkelijke’ kerstpakket ook andere cadeaus geven zoals belevenissen, cadeaubonnen of kerstcadeaus die werknemers zelf uit mogen uitzoeken.

Dit zijn de belangrijkste trends voor 2023:

 • Gepersonaliseerd, voeg iets persoonlijks toe of bijvoorbeeld een handgeschreven kaart.
 • Lokale producten
 • Zero waste
 • Geupcycled
 • MVO kerstpakket (maatschappelijk verantwoord ondernemen)

Bekijk de top 20 van meest bestelde kerstpakketten van 2023 op kerstpakkettenidee.nl

Kerstpakket leveranciers

CraftOnly.nl – Craftbieren & Bierpakketten biedt ambachtelijk gebrouwen speciaal bieren aan. Ze hebben een groot assortiment aan bierpakketten, uiteraard kun je ook zelf een bierpakket samenstellen.

Kerstpakkettenidee.nl veel keus met onder andere partyboxen en een kerstmarkt organiseren vanaf 1000 personen.

Charles.nl – Echt superleuke kerstpakketten. Zeker een kijkje waard!

Tatsty present hier kun je chocolade cadeaus krijgen. Je kan ook chocolade laten bedrukken wat een leuke zakelijk cadeau is.

VVV Cadeaukaart zakelijk met een VVV Cadeaukaart kan iedereen zelf een cadeau uitzoeken. Vanaf 250 stuks kan je zelf de cadeaukaart onwerpen.

Wist je dat je ook gewoon op bol.com terechtkunt voor je kerstpakketten? Kijk eens rond wat er naar jouw smaak tussen staat.

Kerstpakket op maat

Een kerstpakket op maat kan bij heel veel kerstpakketten leveranciers, vooral als je een groot aantal kerstpakketten nodig hebt.

Originele kerstpakketten 2023

Ben jij op zoek naar een origineel kerstpakket in 2023? Dan hebben wij een paar ideeën voor je. Houd er wel rekening mee dat als het kerstpakket te origineel wordt er misschien een aantal mensen zijn die het niet leuk gaan vinden. Probeer dus een balans te vinden tussen origineel en leuk. En origineel kan ook betekenen dat jullie het dit jaar anders doen dan voorgaande jaren.

kerstpakket 2022

Zelf kerstpakket samenstellen

Zelf een kerstpakket samenstellen is natuurlijk ook heel erg leuk. Daar kunnen echter twee dingen mee worden bedoeld. Er zijn 2 opties:

 • De werkgever stelt het kerstpakket samen
 • De werknemer stelt het kerstpakket samen.

Werkgever stelt kerstpakket samen

Als bedrijf kan je ook zelf een kerstpakket samenstellen. Dan kan je echt origineel zijn en het kerstpakket is helemaal afgestemd op de wensen van jullie bedrijf. Waarschijnlijk ga je het volgende ongeveer nodig hebben:

 • Lege dozen, houd rekening met het formaat en de spullen die je erin gaat doen.
 • Opvulmateriaal, dit heb je in verschillende materialen en kleuren.
 • Leuke inhoud, lekker in de baas z’n tijd shoppen in de Makro 🙂

Werknemer stelt kerstpakket samen

Je ziet ook steeds vaker complete kerstmarkten op locatie waar de medewerker zelf een kerstpakket kan samenstellen. Heb je heel veel collega’s dan kun je het regelen bij kerstpakketidee.

Kerstpakketten thema’s 2023

Vaak wordt er een thema aan een kerstpakket gehangen zodat het niet zomaar een mengeling is van cadeautjes. Zo kan het thema bijvoorbeeld ‘winter’ zijn en dan zit er chocolademelk, marshmallows en grote mokken in het pakket. Andere voorbeelden van thema’s zijn:

 • Lekker warm pakket met een warme deken om energie te besparen
 • Italiaans, Thais, Hollands, Frans, etc met lekkernijen die bij die keuken horen.
 • Borrelen, snijplank met hapjes, drankje
 • Wellness, met lekkere gels en crèmes
 • Biologisch, duurzaam, zero waste, lokaal
 • Persoonlijk, badjas met naam, beker met foto
 • Een bepaalde kleur, bijvoorbeeld goud of de kleur van je bedrijfslogo.
 • Interieur, leuke spullen voor keuken, badkamer
 • Gezondheid en fitness
 • Spelletjesavond, puzzels
 • Buiten in de tuin (vuurkorf, bbq)
 • Handig en praktisch, handdoek, rugzak, broodtrommel, van die zaken die (bijna) iedereen altijd nodig heeft.
 • Trendy, het laatse electronische snufje.

Kerstpakket bestellen per stuk

Kerstpakketten kan je ook per stuk bestellen. Ben jij op zoek naar een klein aantal omdat je een klein bedrijf (zzp’er) hebt of bijvoorbeeld iemand wilt bedanken met de Kerst dan kan je ook kerstpakketten per stuk bestellen (link naar bol.com) en voor ieder budget. Denk ook eens aan je schoonmaakster! Hieronder een voorbeeld:

Wat is een leuk kerstpakket 2023?

Een leuk kerstpakket is voor iedereen anders. Zoveel mensen zoveel smaken. Er is geen ‘beste kerstpakket ooit’. Alleen beste kerstpakketten voor specifieke werknemers. Daarom is het voor de kerstpakketten organisatoren vaak erg lastig om een kerstpakket uit te zoeken waar iedereen blij van wordt. Hoe meer personeel, hoe meer meningen. Laat je dus goed adviseren.

In het algemeen kun je wel stellen dat een kerstpakket altijd wordt gewaardeerd door medewerkers, zeker als het geen karig pakket is. Helemaal geen kerstpakket geven valt en in plaats daarvan bijvoorbeeld een ‘donatie’ aan een goed doel doen, valt qua waardering niet altijd in goede aarde.

Vind je het moeilijk om iets te kiezen wat goed in de smaak valt? Je kunt ook een kerstpakketten commissie aanstellen van diverse werknemers en zo de beslissing bij het personeel zelf neerleggen. Door de commissie ieder jaar uit andere werknemers te laten bestaan zullen de kerstpakketten ook ieder jaar anders en verrassend zijn.

Geen kerstpakket maar mooi cadeau

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om iedereen een mooi cadeau te geven, of te laten kiezen uit een paar verschillende cadeaus. Bekijk ook onze artikelen over Kerstcadeaus

Lijst met handige tips

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf waar je een kerstpakket voor uitzoekt dien je met een aantal zaken rekening te houden, zoals:

 • Aantal medewerkers (denk ook aan stagiaires, uitzendkrachten en eventueel zzp-ers)
 • Zijn er nog andere mensen die je graag wilt bedanken? De boodschappenbezorger, krantenjongen, taxichauffeur, etc
 • Houd rekening met geloof en bijvoorbeeld halal en alcohol.
 • Mensen vinden het ook leuk om iets te krijgen voor hun partner of kinderen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iedereen alles leuk vindt.
 • Budget, maar er zijn ook genoeg pakketten voor een laag budget verkrijgbaar.
 • Een ruimte om de pakketten te bewaren tot uitgifte of bij digitale pakketten een lijst van namen en e-mailadressen.
 • Hoe ga je de pakketten uitdelen? Stuur je een mail en kan iedereen een pakket ophalen, breng je ze persoonlijk langs? En alle opties daartussen.
 • Houd ook rekening met het soort bedrijf waar je een kerstpakket voor uitzoekt (duurzaam pakket voor duurzaam bedrijf).
 • Geen producten van de concurrent in het pakket.
 • Misschien kinderachtig, maar houd rekening met de locatie van het bedrijf zo wil bijvoorbeeld een Rotterdams bedrijf wil geen uitgesproken Amsterdamse producten en andersom.

Is een kerstpakket verplicht?

Nee, de werkgever is niet verplicht de werknemer een kerstpakket te geven. Sommige bedrijven doen het wel en andere niet. Houd er wel rekening mee dat geen kerstpakket tot teleurstelling bij je medewerkers kan leiden, omdat er in de kerstperiode wel veel werknemers een pakket krijgen.

BTW aftrekbaar kerstpakket?

Ja, een kerstpakket is btw aftrekbaar. Voor de BTW geldt geen drempelbedrag.

Is een kerstpakket belasting aftrekbaar?

Ja, een kerstpakket is belasting aftrekbaar maar er geldt een drempelbedrag. Op dit moment (2023) is het drempelbedrag voor giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen € 227 exclusief BTW per werknemer. Het komt erop neer dat er een maximumbedrag is per werknemer dat belasting aftrekbaar is. Op de site van de belastingdienst rekenvoorbeeld kerstpakket staat een rekenvoorbeeld.

kerstpakket-2021

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.