Kerstcadeau

Kerstpakketten 2021

Kerstpakket 2021

Zoek jij een leuk kerstpakket voor 2021? Wij gaan je helpen! Dit artikel bevat heel veel informatie over kerstpakketten. Maar goed nieuws, je hoeft niet alles te lezen. Klik hieronder op het onderwerp wat jou interesseert en je ‘springt’ meteen naar jouw gekozen onderwerp.

Ieder jaar is het bij een hoop werknemers feest en krijgen ze het kerstpakket. Vroeger (en nog steeds) bestond het kerstpakket uit een verzameling lekkernijen. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk en kun je naast het ‘oorspronkelijke’ kerstpakket ook andere cadeaus geven zoals belevenissen, cadeaubonnen of kerstcadeaus welke werknemers zelf uit mogen uitzoeken.

Corona kerstpakket

Hopelijk kunnen we kerst 2021 weer redelijk normaal door het leven. Maar tot die tijd is er veel vraag naar corona kerstpakketten. Wij vinden deze heel leuk:

Bij kerstpakketonline bieden ze de service aan om kerstpakketten ‘huiszending klaar’ te maken. Zo gaan alle kerstpakketten rechtstreeks naar collega’s zonder dat je zelf hoeft te adresseren.

De kerstpakkettrends voor 2021 zijn voornamelijk duurzaam zoals , lokaal producten, geupcycled en zero waste.

Een Zero waste kerstpakket vind je bijvoorbeeld bij The Bamboovement, een kistje wat omgetoverd kan worden tot een fruitschaal en dinersetje. Gevuld met leuke verrassende en duurzame producten.

Kerstpakket leveranciers

Kerstpakkettenidee.nl
Kerstpakkettenkiezer.nl
Kerstpakkettenkiezer is dé website voor kerstpakketten. U vindt hier het beste en meest complete assortiment kerstpakketten, samengesteld door drie van Nederlands grootste en meest gerenommeerde kerstpakkettenspecialisten: Sligro, Stegman en Kerst voor Kids.

kerstpakketenonline.nl
Het aanbod bestaat uit ruim 800 verschillende kerstpakketten, wijncadeaus en een keuzeconcept. En ze kunnen de kerstpakketten ‘huiszending klaar’ te maken.

Premiumkerstpakketten.nl
Wijnproeverijbox.nl

Originele kerstpakketten 2021

Ben jij op zoek naar een origineel kerstpakket in 2021? Dan hebben wij een paar ideeën voor je. Houd er wel rekening mee dat als het kerstpakket te origineel wordt er misschien een aantal mensen zijn die het niet leuk gaan vinden. Probeer dus een balans te vinden tussen origineel en leuk. En origineel kan ook betekenen dat jullie het dit jaar anders doen dan voorgaande jaren.

Nog een paar originele kerstpakketten:

Zelf kerstpakket samenstellen

Zelf een kerstpakket samenstellen is natuurlijk ook heel erg leuk. Daar kunnen echter twee dingen mee worden bedoeld. De werknemer stelt het kerstpakket samen of de werkgever stelt het kerstpakket samen.

Optie 1: Werknemer kiest met inlogcode

Bij kerstpakkettenonline krijgt de werknemer een inlogcode en kan dan zelf eigen keuze kerstpakket samenstellen (link naar hun site) door middel van een inlogcode.

Optie 2: Werkgever stelt kerstpakket samen

De tweede optie is dat jullie als bedrijf zelf een kerstpakket samenstellen. Dan kan je echt origineel zijn en het kerstpakket is helemaal afgestemd op de wensen van jullie bedrijf. In 2020 was het heel leuk om een kerstpakket samen te stellen met spullen om kerst vooral thuis met het gezin leuk te maken. Hoe kerst 2021 eruit gaat zien is nog gissen dus we komen hier later op terug.

Maar waarschijnlijk ga je het volgende ongeveer nodig hebben om zelf je kerstpakket samen te stellen:

 • Lege dozen, houd rekening met het formaat en de spullen die je erin gaat doen.
 • Opvulmateriaal, dit heb je in verschillende materialen en kleuren.
 • Leuke inhoud

Kerstpakketten thema’s 2021

Vaak wordt er een thema aan een kerstpakket gehangen zodat het niet zomaar een mengeling is van cadeautjes. Zo kan het thema bijvoorbeeld ‘winter’ zijn en dan zit er chocolademelk, marshmallows en grote mokken in het pakket. Andere voorbeelden van thema’s zijn:

 • Italiaans, Thais etc met lekkernijen die bij die keuken horen.
 • Borrelen, snijplank met hapjes
 • Wellness
 • Biologisch en duurzaam
 • Zero waste
 • Lokale producten
 • Een bepaalde kleur, bijvoorbeeld goud of de kleur van je bedrijfslogo.
 • Badkamer, keuken, woonkamer
 • Gezondheid
 • Spelletjesavond
 • Buiten in de tuin (vuurkorf, bbq)

Kerstpakket 2021 bestellen per stuk

Kerstpakketten kan je ook per stuk bestellen. Ben jij op zoek naar een klein aantal omdat je een klein bedrijf hebt of bijvoorbeeld iemand wilt bedanken met de kerst dan kan je ook kerstpakketten per stuk bestellen (link naar bol.com) en voor ieder budget.

Wat is een leuk kerstpakket 2021?

Een leuk kerstpakket is voor iedereen anders. Daarom is het voor de kerstpakketten organisatoren vaak erg lastig om een kerstpakket uit te zoeken waar iedereen blij van wordt. Hoe meer personeel, hoe meer meningen. Laat je dus goed adviseren. Je kunt ook een kerstpakketten commissie aanstellen van gevarieerde werknemers en zo de beslissing bij het personeel zelf neerleggen. Door de commissie ieder jaar uit andere werknemers te laten bestaan zullen de kerstpakketten ook ieder jaar anders en verrassend zijn.

Waar moet ik rekening mee houden met het uitzoeken van een kerstpakket?

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf waar je een kerstpakket voor uitzoekt dien je met een aantal zaken rekening te houden, zoals:

 • Aantal medewerkers (denk ook aan stagiaires, uitzendkrachten en zzp-ers)
 • Zijn er nog andere mensen die je graag wilt bedanken? De melkboer, krantenjongen, taxichauffeur.
 • Houd rekening met geloof en bijvoorbeeld halal en alcohol.
 • Mensen vinden het ook leuk om iets te krijgen voor hun partner of kinderen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iedereen alles leuk vindt.
 • Budget
 • Een ruimte om de pakketten te bewaren tot uitgifte of bij digitale pakketten een lijst van namen en e-mailadressen.
 • Hoe ga je de pakketten uitdelen? Stuur je een mail en kan iedereen een pakket ophalen, breng je ze persoonlijk langs? En alle opties daartussen.
 • Houd ook rekening met het soort bedrijf waar je een kerstpakket voor uitzoekt (duurzaam pakket voor duurzaam bedrijf).
 • Geen producten van de concurrent in het pakket.
 • Misschien kinderachtig maar houd rekening met de locatie van het bedrijf zo wil bijvoorbeeld een Rotterdams bedrijf wil geen uitgesproken Amsterdamse producten en andersom.

Is een kerstpakket verplicht?

Nee, de werkgever is niet verplicht de werknemer een kerstpakket te geven. Sommige bedrijven doen het wel en andere niet.

BTW aftrekbaar kerstpakket?

Ja, een kerstpakket is btw aftrekbaar. Voor de BTW geldt geen drempelbedrag.

Is een kerstpakket belasting aftrekbaar?

Ja, een kerstpakket is belasting aftrekbaar maar er geldt een drempelbedrag. Op dit moment (2021) is het drempelbedrag voor giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen € 227 exclusief BTW per werknemer. Het komt erop neer dat er een maximumbedrag is per werknemer dat belasting aftrekbaar is. Op de site van de belastingdienst rekenvoorbeeld kerstpakket staat een rekenvoorbeeld.

De Kerstfee

Voor een magische kerst

Kerstpakket 2021

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00