Kerstcadeau

Kerstpakketten 2020

Zoek jij een leuk kerstpakket voor 2020? Ieder jaar is het bij een hoop werknemers feest en krijgen ze het kerstpakket. Vroeger (en nog steeds) bestond het kerstpakket uit een verzameling lekkernijen. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk en kun je naast het ‘oorspronkelijke’ kerstpakket ook andere cadeaus geven zoals belevenissen, cadeaubonnen of kerstcadeaus welke werknemers zelf uit mogen uitzoeken.

Ook ze nieuwsgierig wat de doos op de foto is? Het is duurzaam, het is leuk en het is zero waste. Scroll naar beneden voor meer uitleg en de link.

In dit artikel:

De kerstpakkettrends voor 2020 zijn voornamelijk duurzaam, lokaal en zero waste. En natuurlijk Corona wat we hierna bespreken.

Op de foto zie je een kerstpakket van The Bamboovement, een kistje wat omgetoverd kan worden tot een fruitschaal en dinersetje. Gevuld met leuke verrassende en duurzame producten.

Corona kerstpakket

Wij schrijven dit in oktober 2020 mei en thuis werken wordt nog steeds geadviseerd. De kans is groot dat we eind dit jaar nog steeds veel thuis zitten. Hier kan je dus rekening mee houden met het uitzoeken van het kerstpakket 2020.

Wij denken vooral aan dingen die je thuis kan doen. Wij hebben heel veel voorbeelden staan bij het stukje over ‘zelf kerstpakket samenstellen‘.

Vanwege Corona zal het uitdelen van de kerstpakketten misschien bij jullie ook anders gaan dan andere jaren. Overweeg hier iets leuks van te maken met bijvoorbeeld een drive-tru of breng ze persoonlijk bij de mensen thuis.

Kerstpakket leveranciers

Kerstbon.nl – Hét online kerstpakket voor jou en je collega’s!
Maak je collega’s blij want zij kiezen direct online hun favoriete cadeaubon. Keuze uit de Nationale Groene Kadobon (2.000+ duurzame producten), de Doneerbon (4.000+ goede doelen) en Bol.com cadeaubon. Zo geef je iedereen heel veel keus en maak je de wereld een beetje mooier!
Verkrijgbaar in iedere gewenste waarde. Op iedere gewenste datum per e-mail of als cadeaukaart in een luxe Kerstverpakking per post laten versturen. Ook in eigen huisstijl mogelijk!

Kerstpakkettenidee.nl
Kerstpakkettenkiezer.nl
Premiumkerstpakketten.nl

Originele kerstpakketten 2020

Ben jij op zoek naar een origineel kerstpakket in 2020? Dan hebben wij een paar ideeën voor je. Houd er wel rekening mee dat als het kerstpakket te origineel wordt er misschien een aantal mensen zijn die het niet leuk gaan vinden. Probeer dus een balans te vinden tussen origineel en leuk. En origineel kan ook betekenen dat jullie het dit jaar anders doen dan voorgaande jaren.

Zelf kerstpakket samenstellen

Wil je echt origineel zijn en een kerstpakket helemaal afgestemd op jouw wensen dan kan je natuurlijk ook zelf een kerstpakket samenstellen.

Zelf een kerstpakket samenstellen in 2020, dan is het misschien leuk om iedereen iets te doen te geven met kerst, zodat ze zonder al die leuke kerstfeestje zich ook vermaken. Wat dacht je van:

Lege dozen, houd rekening met het formaat en de spullen die je er in gaat doen.

Opvulmateriaal, dit heb je in verschillende kleuren.

En dan natuurlijk de inhoud en dit kan echt van alles zijn. Maar dit jaar zouden wij mensen een leuke kerst geven door ze iets te doen te geven thuis. Dus ongeveer zoiets:

Kerstpakketten thema’s 2020

Vaak wordt er een thema aan een kerstpakket gehangen zodat het niet zomaar een mengeling is van cadeautjes. Zo kan het thema bijvoorbeeld ‘winter’ zijn en dan zit er chocolademelk, marshmallows en grote mokken in het pakket. Andere voorbeelden van thema’s zijn:

 • Italiaans, Thais etc met lekkernijen die bij die keuken horen.
 • Borrelen, snijplank met hapjes
 • Wellness
 • Biologisch en duurzaam
 • Zero waste
 • Lokale producten
 • Een bepaalde kleur
 • Badkamer, keuken, woonkamer
 • Gezondheid
 • Spelletjesavond
 • Buiten in de tuin (vuurkorf, bbq)

Kerstpakket bestellen per stuk

Kerstpakketten kan je ook per stuk bestellen. Ben jij op zoek naar een klein aantal omdat je een klein bedrijf hebt of bijvoorbeeld iemand wilt bedanken met de kerst dan kan je ook kerstpakketten per stuk bestellen (link naar bol.com) en voor ieder budget.

Wat is een leuk kerstpakket?

Een leuk kerstpakket is voor iedereen anders. Daarom is het voor de kerstpakketten organisatoren vaak erg lastig om een kerstpakket uit te zoeken waar iedereen blij van wordt. Hoe meer personeel, hoe meer meningen. Laat je dus goed adviseren. Je kunt ook een kerstpakketten commissie aanstellen van gevarieerde werknemers en zo de beslissing bij het personeel zelf neerleggen. Door de commissie ieder jaar uit andere werknemers te laten bestaan zullen de kerstpakketten ook ieder jaar anders en verrassend zijn.

Waar moet ik rekening mee houden met het uitzoeken van een kerstpakket?

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf waar je een kerstpakket voor uitzoekt dien je met een aantal zaken rekening te houden, zoals:

 • Aantal medewerkers (denk ook aan stagiaires, uitzendkrachten en zzp-ers)
 • Zijn er nog andere mensen die je graag wilt bedanken? De melkboer, krantenjongen, taxichauffeur.
 • Houd rekening met geloof en bijvoorbeeld halal en alcohol.
 • Mensen vinden het ook leuk om iets te krijgen voor hun partner of kinderen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iedereen alles leuk vindt.
 • Budget
 • Een ruimte om de pakketten te bewaren tot uitgifte of bij digitale pakketten een lijst van namen en e-mailadressen.
 • Hoe ga je de pakketten uitdelen? Stuur je een mail en kan iedereen een pakket ophalen, breng je ze persoonlijk langs? En alle opties daartussen.
 • Houd ook rekening met het soort bedrijf waar je een kerstpakket voor uitzoekt (duurzaam pakket voor duurzaam bedrijf).
 • Geen producten van de concurrent in het pakket.
 • Misschien kinderachtig maar houd rekening met de locatie van het bedrijf zo wil bijvoorbeeld een Rotterdams bedrijf wil geen uitgesproken Amsterdamse producten en andersom.

Is een kerstpakket verplicht?

Nee, de werkgever is niet verplicht de werknemer een kerstpakket te geven. Sommige bedrijven doen het wel en andere niet.

BTW aftrekbaar kerstpakket?

Ja, een kerstpakket is btw aftrekbaar. Voor de BTW geldt geen drempelbedrag.

Is een kerstpakket belasting aftrekbaar?

Ja, een kerstpakket is belasting aftrekbaar maar er geldt een drempelbedrag. Op dit moment (2020) is het drempelbedrag voor giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen € 227 exclusief BTW per werknemer. Het komt erop neer dat er een maximumbedrag is per werknemer dat belasting aftrekbaar is. Op de site van de belastingdienst rekenvoorbeeld kerstpakket staat een rekenvoorbeeld.

De Kerstfee

Voor een magische kerst


Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00