Kerstfeest

Krijgen we een witte kerst?

Witte kerst 2022

Helaas in 2022 hadden we geen witter Kerst.

Witte Kerst 2023

Krijgen we een witte kerst in 2023? Veel van ons willen een witte kerst en door erop te zoeken hopen we iemand te vinden die zegt: “Ja, er komt een witte kerst”. Maar we weten allemaal dat het weer voorspellen ontzettend lastig is en we niet veel verder kunnen kijken dan een paar weken vooruit. Wij hebben gezocht of er ergens een wetenschapper is die serieus kijkt naar het weer op lange termijn en dat is nog best lastig, maar we hebben iemand gevonden in Engeland en hij kijkt naar heel Europa en aan het eind van het jaar doet hij Kerstvoorspellingen.

Lange termijn weerbericht winter 2022/2023

Op Youtube staan lange filmpjes van GavWetherVids in snel gesproken Engels. Maar er wordt serieus geprobeerd een lange termijn weersvoorspelling te doen. Voornamelijk voor Engeland maar als het daar vriest en sneeuwt grote kans dat het hier ook koud is.

Op Youtube plaatst hij zeer regelmatig een update en hoe dichterbij Kerst hoe meer hij uitzoekt wat het weer wordt met Kerst. Klik op de link om zelf te kijken naar de laatste update van GavsWeatherVids.

Sneeuw Kerst?

Houd de site van de knmi in de gaten. Op nu.nl een artikel dat het niet te voorspellen is, duh….daar hebben we niks aan.

witte kerst

Is de eerste week van september heet,
dan staat er een lange winter gereed

Hoeveel kans op witte Kerst ?

Krijgen we een witte kerst? De kans dat het een witte kerst wordt is ongeveer 7%. Officieel is het een witte kerst wanneer erin De Bilt beide kerstdagen een gesloten sneeuwdek is. Dit is sinds 1901 slechts 8 keer gebeurt, waarvan de laatste 2 keer in 2009 en 2010. Maar gelukkig is er wel veel vaker dan 8 keer ergens in Nederland sneeuw gevallen met kerst.

Een witte kerst is zeldzaam maar sneeuw in december zou ook al heel leuk zijn en dat gebeurt veel vaker. We hebben een heel leuk artikel gevonden over de geschiedenis van de sneeuwval in Nederland. Daar kun je bij iedere jaartal lezen hoe het ook alweer zat met de sneeuw dat jaar.

Kerstboom met sneeuw

Op Wiki nog veel meer informatie over de witte kerst.

Leuke dingen doen in de sneeuw

Stel dat we een witte kerst krijgen dan wil je natuurlijk leuke dingen doen. Een witte kerst kan zeer memorabel zijn voor kinderen dus maak er iets moois van. De kans is namelijk groot dat ze over 10 jaar aan het kerstontbijt zitten en herinneringen ophalen over die geweldige kerst toen er sneeuw lag.

Komt de sneeuw tot aan je kin, dan ben je gevallen en lig je erin

Vroege ochtendwandeling
Als het niet zeker is dat de sneeuw de hele dag blijft liggen ga er dan ’s ochtends vroeg op uit.

sneeuw engel maken

Sneeuwengel maken

Heb je een lekkere winterjas en skibroek? Ga naar buiten en maak sneeuwengelen. Ga op de grond liggen en beweeg armen op en neer en benen heen en weer. Als dan op staat en naar de sneeuw kijkt zie je een sneeuwengel.

Sneeuwballen gevecht

De papa’s tegen de mama’s niks zo leuk als een ouderwets sneeuwballen gevecht.

Sleeën

Zoek een heuvel ren naar boven en glij naar beneden. Kinderen kunnen dit uren volhouden.

Iglo bouwen

Heel veel goede plaksneeuw is hiervoor nodig en enige bouwkundige kennis.

Sneeuw vegen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt maar voor veel vooral oudere mensen is sneeuw geen zegen. Veeg het stoepje van de buurvrouw zodat ze veilig naar buiten kan.

Langlaufen

Woon je vlakbij een bos, bind de latten om en ga lekker langlaufen.

Sporen zoeken

Dieren laten sporen na in de sneeuw. Zoek samen met de kinderen naar sporen en zoek uit van welk dier ze komen. Je kan ook proberen de sporen te volgen. Een plek waar veel dieren komen zoals het bos is natuurlijk heel leuk maar ook in het park kan je sporen vinden van bijvoorbeeld honden en vogels.

En mocht het nou geen witte Kerst worden dan is er nog altijd de gezegde:

Een groene Kerst is een witte Pasen.

De Kerstfee

Bijzondere kerstballen

Bijzondere kerstballen

Op zoek naar speciale bijzondere kerstballen? Wij ook! Wij zijn altijd op zoek naar die ene bijzondere bal die onze boom dit jaar nog mooier gaat maken. Of die speciale…

Kerstpakketten 2023

kerstpakket

Kerstpakket 2023 Zoek jij een leuk kerstpakket voor 2023? Wij gaan je helpen! Dit artikel bevat heel veel leuke kerstpakketten en heel veel tips & ideeën maar ook een lijst…

De beste kerstboomstandaard

kerstboom standaard

Op zoek naar de beste kerstboomstandaard? Dan zit je hier goed, wij hebben voor je uitgezocht welke de beste kerstboomstandaard is. Na het bestuderen, in de praktijk brengen en het…

Foute kersttrui(endag)

foute kersttrui

Foutekersttruiendag 2023 Foutekersttruiendag 2023 is vrijdag 16 december. Lees alles over National Ugly Sweater Day. Dit is de derde vrijdag van december. Foute kersttrui 2023 Foute kersttrui 2023? Wij hebben…

Mannen adventskalender

mannen adventskalender

Ook mannen vinden het leuk om een adventskalender te openen en af te tellen tot kerst. Okay….. misschien niet alle mannen maar voor zelfs de meest stoere ik-heb-niks-met-kerst mannen zijn…

Kerstcadeau voor je ouders

cadeau voor ouders

Op zoek naar een kerstcadeau voor je ouders? Een cadeau voor je ouders samen en waar ze allebei blij van worden? En dat terwijl ze zeggen dat ze niks nodig…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.