Kerstfeest

Krijgen we een witte kerst?

Witte kerst 2020

Een witte kerst in 2020 zou voor veel van ons een droom zijn die uitkomt. En na een jaar als 2020 vinden wij ook wel dat we die hebben verdient. Maar ja het weer voorspellen is ontzettend lastig en veel verder dan een paar weken vooruit kijken kan eigenlijk niet. Wij hebben gezocht of er ergens een wetenschapper is die serieus kijkt naar het weer op lange termijn en dat is nog best lastig.

Piet komt vast binnenkort meet een voorspelling op PietsWeer .

Op Youtube is de meest populaire GavsWeatherVids (Let op opent filmpje in Youtube met geluid), daar staan filmpje met zeer lange termijn verwachting. MAAR….ze zijn in het Engels en behoorlijk complex.

Zodra we meer nieuws kunnen vinden over het weer komende kerst zullen we het hier plaatsen.

Witte kerst

Krijgen we een witte kerst? De kans dat het een witte kerst wordt is ongeveer 7%. Officieel is het een witte kerst wanneer er in De Bilt beide kerstdagen een gesloten sneeuwdek is. Dit is sinds 1901 slechts 8 keer gebeurt, waarvan de laatste 2 keer in 2009 en 2010. Maar gelukkig is er wel veel vaker dan 8 keer ergens in Nederland sneeuw gevallen met kerst.

Op Wiki nog veel meer informatie over de witte kerst.

Kerstboom met sneeuw
Kerstboom met sneeuw

Leuke dingen doen in de sneeuw

Stel dat we een witte kerst krijgen dan wil je natuurlijk leuke dingen doen. Een witte kerst kan zeer memorabel zijn voor kinderen dus maak er iets moois van. De kans is namelijk groot dat ze over 10 jaar aan het kerstontbijt zitten en herinneringen ophalen over die geweldige kerst toen er sneeuw lag.

Vroege ochtendwandeling
Als het niet zeker is dat de sneeuw de hele dag blijft liggen ga er dan ’s ochtends vroeg op uit.

Sporen zoeken in de sneeuw
Heb je een lekkere winterjas en skibroek? Ga naar buiten en maak sneeuwengelen. Ga op de grond liggen en beweeg armen op en neer en benen heen en weer. Als dan op staat en naar de sneeuw kijkt zie je een sneeuwengel.

Sneeuwballen gevecht
De meisjes tegen de jongens niks zo leuk als een ouderwets sneeuwballen gevecht.

Sleeën
Zoek een heuvel ren naar boven en glij naar beneden. Kinderen kunnen dit uren volhouden.

Iglo bouwen
Heel veel goede plaksneeuw is hiervoor nodig en enige bouwkundige kennis.

Sneeuw vegen
Misschien niet het eerste waar je aan denkt maar voor veel vooral oudere mensen is sneeuw geen zegen. Veeg het stoepje van de buurvrouw zodat ze veilig naar buiten kan.

Langlaufen
Woon je vlakbij een bos, bind de latten om en ga lekker langlaufen.

Sporen zoeken
Dieren laten sporen na in de sneeuw. Zoek samen met de kinderen naar sporen en zoek uit van welk dier ze komen. Je kan ook proberen de sporen te volgen. Een plek waar veel dieren komen zoals het bos is natuurlijk heel leuk maar ook in het park kan je sporen vinden van bijvoorbeeld honden en vogels.


De Kerstfee, voor een magische kerst.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00