Kerstversiering

Kunstkerstboom kopen – handige tips

Een kunstkerstboom kopen doe je niet elke dag. Je hebt kunstkerstbomen in alle soorten en maten en voor ieder budget. Wij gaan je helpen om met jouw wensen en budget de perfecte kunstkerstboom te vinden. Wil je gelijk gaan shoppen bekijk dan de kunstkerstbomen op bol.com.

10 Tips uitzoeken kunstkerstboom

 1. Hoogte en breedte (houd rekening met de piek)
 2. Met of zonder verlichting
 3. Soort opzetsysteem (uitklapbaar of losse takken)
 4. Met of zonder sneeuw
 5. Volheid
 6. Materieel (pvc, pp of pe)
 7. Perfecte vorm of realistisch
 8. Opbergruimte (waar bewaar je de boom tot volgend jaar?)
 9. Kleur (groen, of misschien wel zilver of wit)
 10. Hoogte onderste takken (is de poot heel zichtbaar?)

Hieronder gaan we uitgebreider in op de 10 tips.

Beste kunstkerstboom op bol.com

De beste kunstkerstboom is de Triumph. Maar voor de volle perfecte boom heb je wel een beetje geduld nodig. Iedere tak is kleur gecodeerd en dient op de juiste plaats geplaatst te worden. Maar dan heb je wel een mooie boom staan.

Complete kerstboom kopen

Je kan ook kunstkerstbomen kopen met alle versiering erbij. Bij Kerstwinqel hebben ze Kunstkerstbomen met decoratie.

Waarom groot prijsverschil tussen kunstkerstbomen?

Dit heeft alles te maken met arbeid, materiaal en kwaliteit. Kijk als eerste naar de naalden van de kerstboom. Een goedkope kunstkerstboom heeft naalden die nog het meest lijken op een groene slinger. Deze slinger is heel makkelijk in de fabriek tot een kunstkerstboom te maken. Bij een dure kunstkerstboom komt iedere naald uit een mal en heeft echt de vorm van een dennennaald dit is veel arbeidsintensiever.

Kunstkerstboom kopen

Een kunstkerstboom kopen doe je niet dagelijks, Sterker nog als je goed omgaat met jouw boom dan kan je daar jaren en jaren plezier van hebben. Dus denk goed na over welke je boom je graag wilt hebben.

Bekijk eerst waar in huis je de kunstkerstboom gaat neerzetten. Vervolgens meet je de ruimte op die je hebt. Houd rekening met het plafond en de piek en zorg dat je nog langs de boom kan lopen. Heb je niet veel ruimte overweeg dan een smalle kunstkerstboom.

Meest realistische kunstkerstboom met lampjes op bol.com

kunst

Een echte kerstboom is niet perfect en deze boom is ook een beetje grillig. Niet van echt te onderscheiden. Makkelijk in elkaar te zetten en met lampjes.

Kunstkerstboom opzetsystemen

Kunstkerstbomen hebben diverse opzetsystemen. Sommige kan je een paraplu uitklappen, andere bomen bestaan uit een paar ‘etages’ en weer bij andere kerstbomen zet je eerste de stam in elkaar en vervolgens hang je alle takken erin. De laatste is meer werk maar waarschijnlijk wel realistischer. Bij alle bomen zal je de takjes mooi vorm moeten geven aangezien de boom 11 maanden in een doos heeft gezeten.

Materiaal kunstkerstboom

Kunstkerstbomen worden gemaakt van diverse kunststoffen zoal PVC, PP en PE en ook combinaties van deze materialen.
PVC staat voor polyvinylchloride en is het voordeligst maar ook het nepst. Bomen gemaakt van PP (Polypropeen) en PE (polyetheen) zijn realistischer. Dat komt omdat PP en PE beter te verwerken zijn maar is ook duurder materiaal.

Kunstkerstboom met sneeuw op bol.com

Droom jij van een witte Kerst? Met deze kunstkerstboom haal je vast de eerste sneeuw in huis.

Voordelen kunstkerstboom

 • Je hoeft de deur niet uit
 • Valt niet uit
 • Geen allergie├źn
 • Altijd mooie vorm
 • Geen standaard nodig
 • Minder gedoe

Is een kunstkerstboom milieuonvriendelijk?

Als je de boom al hebt vooral blijven gebruiken. Als je de boom ten minste 10 jaar gebruikt weegt het op tegen een echte boom. Lees meer op: duurzame kerstboom.

Bijzondere kerstballen

Bijzondere kerstballen

Op zoek naar speciale bijzondere kerstballen? Wij ook! Wij zijn altijd op zoek naar die ene bijzondere bal die onze boom dit jaar nog mooier gaat maken. Of die speciale…

Kerstpakketten 2022

kerstpakket

Kerstpakket 2022 Zoek jij een leuk kerstpakket voor 2022? Wij gaan je helpen! Dit artikel bevat heel veel leuke kerstpakketten en heel veel tips & idee├źn maar ook een lijst…

Foute kersttrui

foute kersttrui

Foute kersttrui 2022 Foute kersttrui 2022? Tegen het einde van het jaar gaan we uitzoeken wat de meest foute kersttrui van 2022 is tot die tijd: Foutekersttruiendag 2022 Foutekersttruiendag 2022…

De beste kerstboomstandaard

kerstboom standaard

Ben je op zoek naar een goede kerstboomstandaard? Dan zit je hier goed, wij hebben voor je uitgezocht welke de beste kerstboomstandaard is. Na het bestuderen, in de praktijk brengen…

Mannen adventskalender

mannen adventskalender

Ook mannen vinden het leuk om een adventskalender te openen en af te tellen tot kerst. Okay….. misschien niet alle mannen maar voor zelfs de meest stoere ik-heb-niks-met-kerst mannen zijn…

Kerstcadeau voor je ouders

kerstcadeau ouders

Op zoek naar een kerstcadeau voor je ouders? Een cadeau voor je ouders samen en waar ze allebei blij van worden? En dat terwijl ze zeggen dat ze niks nodig…