Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstversiering

Kunstkerstboom kopen

Een kunstkerstboom kopen doe je niet elke dag. Je hebt kunstkerstbomen in alle soorten en maten en voor ieder budget. Wij gaan je helpen om met jouw wensen en budget de perfecte kunstkerstboom te vinden. Wil je gelijk gaan shoppen, bekijk dan de voordelige kunstkerstbomen op bol.com.

Een kunstkerstboom uitzoeken

Tips uitzoeken kunstkerstboom
Complete kunstkerstboom kopen
Prijsverschillen kunstkerstbomen
Kunstkerstboom kopen
Opzetsystemen
Materiaal kunstkerstboom
Voordelen kunstkerstboom
De grootste kunstkerstboom
Kleine kunstkerstbomen
Duurzaamheid kunstkerstboom

Beste kunstkerstboom op bol.com

Om te beginnen de beste kunstkerstboom die wij hebben kunnen vinden. Verkrijgbaar in diverse maten, lekker vol en nog enigzins betaalbaar.

De beste kunstkerstboom is de Triumph. Maar voor de volle perfecte boom heb je wel een beetje geduld nodig. Iedere tak is kleur gecodeerd en dient op de juiste plaats geplaatst te worden. Maar dan heb je wel een mooie boom staan.

10 Tips uitzoeken kunstkerstboom

Hieronder 10 tips om rekening mee te houden bij het kopen van een kunstkerstboom.

 1. Hoogte en breedte (houd rekening met de piek)
 2. Met of zonder verlichting
 3. Soort opzetsysteem (uitklapbaar of losse takken)
 4. Met of zonder sneeuw
 5. Volheid
 6. Materieel (pvc, pp of pe)
 7. Perfecte vorm of realistisch
 8. Opbergruimte (waar bewaar je de boom tot volgend jaar?)
 9. Kleur (groen, of misschien wel zilver of wit)
 10. Hoogte onderste takken (is de poot heel zichtbaar?)

Complete kunstkerstboom kopen

Je kan ook kunstkerstbomen kopen met alle versiering erbij. Bij Kerstwinqel hebben ze Kunstkerstbomen met decoratie. Deze bomen zijn echt helemaal klaar, je haalt ze uit de doos en je kan ze neerzetten. De lampjes, de ballen en zelfs de piek zitten al in en op de boom.

Waarom groot prijsverschil tussen kunstkerstbomen?

Dit heeft alles te maken met arbeid, materiaal en kwaliteit. Kijk als eerste naar de naalden van de kerstboom. Een goedkope kunstkerstboom heeft naalden die nog het meest lijken op een groene slinger. Deze slinger is heel makkelijk in de fabriek tot een kunstkerstboom te maken. Bij een dure kunstkerstboom komt iedere naald uit een mal en heeft echt de vorm van een dennennaald dit is veel arbeidsintensiever.

Kunstkerstboom kopen

kunstkerstboom kopen

Een kunstkerstboom kopen doe je niet dagelijks, Sterker nog als je goed omgaat met jouw boom dan kan je daar jaren en jaren plezier van hebben. Dus denk goed na over welke je boom je graag wilt hebben.

Bekijk eerst waar in huis je de kunstkerstboom gaat neerzetten. Vervolgens meet je de ruimte op die je hebt. Houd rekening met het plafond en de piek en zorg dat je nog langs de boom kan lopen. Heb je niet veel ruimte overweeg dan een smalle kunstkerstboom.

Kunstkerstboom opzetsystemen

Kunstkerstbomen hebben diverse opzetsystemen. Sommige kan je een paraplu uitklappen, andere bomen bestaan uit een paar ‘etages’ en weer bij andere kerstbomen zet je eerste de stam in elkaar en vervolgens hang je alle takken erin. De laatste is meer werk maar waarschijnlijk wel realistischer. Bij alle bomen zal je de takjes mooi vorm moeten geven aangezien de boom 11 maanden in een doos heeft gezeten.

Materiaal kunstkerstboom

Kunstkerstbomen worden gemaakt van diverse kunststoffen zoal PVC, PP en PE en ook combinaties van deze materialen. PVC staat voor polyvinylchloride en is het voordeligst maar ook het nepst. Bomen gemaakt van PP (Polypropeen) en PE (polyetheen) zijn realistischer. Dat komt omdat PP en PE beter te verwerken zijn maar is ook duurder materiaal.

Wist je dat een kunstkerstboom die je 10 jaar gebruikt duurzamer is dan een echte kerstboom?

Kunstkerstboom met sneeuw op bol.com

Droom jij van een witte Kerst? Met deze kunstkerstboom haal je vast de eerste sneeuw in huis.

Voordelen kunstkerstboom

 • Je hoeft de deur niet uit, ook niet in de komende jaren
 • Valt niet uit
 • Geen allergieën
 • Altijd mooie vorm
 • Geen standaard nodig
 • Minder gedoe
 • Duurzamer bij langer gebruik

De grootste kunstkerstboom

Heb jij heel veel hoogte en ben je op zoek naar de grootste kunstkerstboom? Wat dacht je van deze? Het kost een paar centen maar dan heb je ook echt iets heel erg spectaculairs, zoals deze van maar liefst 450 cm!

Of juist liever een kleine kunstkerstboom?

Een kleine kunstkerstboom voegt een gezellige en onderhoudsvrije sfeer toe aan je kerstdecor. Dankzij hun bescheiden formaat kun je ze gemakkelijk overal in huis plaatsen. Kies uit kleine kunstkerstbomen van 60 cm en 90 cm, of ga voor iets groter met exemplaren van 100 cm en 120 cm. Er is een breed scala aan kleine kunstkerstbomen beschikbaar, variërend in kleur en model. Sommige boompjes zijn zelfs al versierd en voorzien van lampjes, waardoor je ze alleen nog maar hoeft neer te zetten.

Bekijk de collectie kleine kunstkerstbomen op bol.com

Is een kunstkerstboom milieuonvriendelijk?

Als je de boom al hebt vooral blijven gebruiken. Als je de boom ten minste 10 jaar gebruikt weegt het op tegen een echte boom. Lees meer op: duurzame kerstboom.