Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstversiering

Wanneer zet je de kerstboom op?

Wanneer mag de kerstboom worden opgezet?

Officieel is de kerstperiode van 21 december tot Driekoningen op 6 januari. Traditioneel werd de kerstboom pas op 24 december neergezet. En dat kopen, opzetten en optuigen op Kerstavond zie je nog altijd regelmatig in (Amerikaanse) films voorbijkomen. Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet zolang te wachten.

Nu wordt de kerstboom meestal veel eerder opgezet en gaat er steeds vaker vlak na Oud & Nieuw eruit. De meesten van ons wachten tot Sinterklaas voorbij is en zetten de kerstboom op het eerste weekend na Sinterklaas.

In 2023 is dit het weekend van 9 en 10 december 2023.

Er zijn een aantal groot kerstfans die het al ver voor Sinterklaas doen en een paar traditionele kerstfans die wachten tot vlak voor kerst. Behoor jij tot de laatste groep houdt er dan rekening mee dat als je een echte boom neemt de mooiste vaak al weg zullen zijn. Je kan overwegen de boom eerder te kopen en te bewaren tot je klaar bent om op te tuigen.

Lees ook: hoe maak je buiten kerstversiering vast?

Wanneer zetten de meeste mensen hun kerstboom op?

De meeste bomen worden neergezet in het weekend na Sinterklaas (5 december). In 2023 is dat op zaterdag 9 en zondag 10 december.

wanneer kerstboom opzetten

Wanneer zetten Amerikanen hun kerstboom op?

In de VS zetten de kerstfans hun boom op na Halloween vanaf 1 november. De iets meer behoudende kerstfan wacht tot na thanksgiving (eind november) om de kerstboom op te zetten.

Kerstboom voor of na Sinterklaas?

Officieel na Sinterklaas maar als jij blij wordt van je kerstboom gewoon lekker eerder opzetten. En je kan ook een ‘Sinterkerstboom’ neerzetten natuurlijk.

Sinterkerstboom

Deze leuke Sinterklaas kerstboom kwamen wij tegen op Pinterest. We zouden best meer van dit soort foto’s hebben. Wil jij jouw Sinterklaas kerstboom met ons delen? Heel graag! Je kan ons mailen op glitter (@) kerstfee.nl

Wanneer zet jij je kerstboom? Laat het hieronder in een reactie weten!

Lees nog veel meer over Kerst.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.