Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstversiering

Engelenhaar

De meeste keus en het voordeligste engelenhaar vind je bij Bellatio. Je kan daar ook grote hoeveelheden kopen mocht je meerdere kerstbomen willen versieren of…

Vroeger werd engelenhaar gemaakt van gesponnen glasvezel en kon erg prikken op de huid. Tegenwoordig wordt engelenhaar gemaakt van kunststof. Engelenhaar is wit fijn spul want je om de lampjes van je kerstboom drapeert voor een mooi effect. Je krijgt een beetje een sneeuw/halo effect.

Lametta

Tegenwoordig zijn er ook folieslierten ook wel folie sliertjes, tinsel of lametta wordt genoemd. Dit wordt ook wel engelenhaar genoemd.

Op bol.com kan je heel verschillende soorten engelenhaar kopen. Ze hebben de originele en de folie slierten.

Engelenhaar in kerstboom hangen

Engelenhaar zit in een klein zakje en wanneer het binnenkomt denk je dat het te weinig is maar dat gaat tenzij je een supergrote kerstboom hebt helemaal goed. Je ’trekt’ de engelenhaar namelijk los van elkaar. En je hangt een klein beetje om je kerstlampjes heen.

Geschiedenis

De eerste engelenharen komen uit een fabriek in Thüringen. Daar werd in 1830 ook de eerste kerstbal gemaakt. Engelenhaar werd destijds van glasvezel gemaakt en werd over de boomtakken gehangen voor een glinsterend effect.

Wil je meer weten over het versieren van kerstbomen, lees dan ook ons artikel ‘kerstboom versieren‘.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.