Kerstversiering

Kerstboom versieren

Een kerstboom versieren, je ziet het iedereen doen en je ziet de meest prachtige kerstbomen staan maar hoe tuig je nou precies een kerstboom op? Tips & Trucs voor het versieren van je kerstboom:

Dit heb je nodig:

   1. Kerstsfeer
   2. Kerstboom
   3. Kerstboomstandaard
   4. Kerstlampjes
   5. Kerstdecoratie
   6. Piek

   Verder vind je ook tips voor het versieren van je kerstboom en vertellen we je hoe je aan hele goedkope kerstversiering kan komen.

   kerstboomversiering
   kerstboomversiering

   Kerstsfeer

   De kerstboom versieren kan een hele gezellige bezigheid zijn en een feestje voor de kinderen. Zet kerstmuziek op, Youtube op een filmpje van een openhaard en een bord met kerstkoekjes. Zijn de kinderen nog erg klein dan kun je al wat voorbereidingen getroffen hebben zoals de boom in de standaard zetten.


   Kerstboom

   Een kerstboom versieren begint allemaal bij de kerstboom, echt of nep, hoe groot en misschien wil je wel geen groene boom maar een bijvoorbeeld een witte of zelfs een blauwe kerstboom.

   Bij twijfel adviseren wij je een echte kerstboom te nemen. De grootte hangt een beetje af van het foormaat van je woonkamer. Woon je in een flatje dan is misschien een klein boompje op een tafel een leuk idee. Woon je wat groter dan neem je een boom die op de grond kan staan en zal ergens tussen de 150-180cm zijn. Let op: hoe hoger de boom betekent ook vaak dat de boom breder is aan de onderkant. En in het thuis aangekomen blijkt de boom meestal groter te zijn dan dat je dacht in het tuincentrum.

   Kerstboom versieren tip: zorg dat de boom echt goed staat voordat je begint. Dus stevig en recht, als de boom eenmaal is versierd is het erg lastig.

   Kerstboom versieren tip 2: laat de boom van zijn beste kant zien en draai het minst mooi stuk naar de muur als dat kan.


   Kerstboomstandaard

   De kerstboom moet natuurlijk goed staan en niet na een paar dagen omvallen. Kunstkerstbomen hebben allemaal een standaard dus daar heb je geen omkijken naar. Je hebt mooie ronde kerstboom kleden die je eventueel over de standaard heen kan leggen.

   Een boom met kluit in pot zal in een bak moeten zodat er geen water over de grond loopt bij het water geven. Misschien heb je in de tuin nog een grote pot staan of een mooie mand. Als je een mand gebruikt doe er dan even een vuilniszak in ivm water geven. Een leuke rode strik staat ook leuk om mand of pot.

   Voor bomen zonder kluit heb je speciale kerstboomstandaarden waar je de boom in kan zetten. Sommige zijn vrij duur maar je doet er jaren mee. Je kan ook zelf een kruis maken van 2 stukken hout en met grote schroeven de kerstboom om het kruis monteren.


   Witte kerstboomversiering
   Witte kerstboomversiering

   Kerstlampjes

   Voordat je kerstdecoratie in de boom hangt doe je de kerstlampjes in de boom. Zorg dat je een verlengsnoer of stopcontact in de buurt hebt. Doe de lampjes in het stopcontact dat weet je meteen of ze het doen en je kan beter zien waar al lampjes hangen en waar niet.

   Begin onderaan of bovenin en wikkel de boom in met kerstlampjes. Je kan een beetje afwisselen door lampjes wat dieper in de boom de stoppen en aan de buienkant van de boom

   En onze mening is je nooit te veel lampjes kunt hebben. Maar mocht je iets meer houvastnodig hebben dan dat het is ongeveer 100 lampjes per 0,5 meter boom. Maar je mag dat aantal ook rustig verdubbelen als je heel veel van lampjes houdt zoals wij.


   Kerstdecoratie

   Je kan tegenwoordig heel verschillenden kerstboomversiering krijgen zoals:

kerstballen
Kerstdecoratie van hout, vilt etc
Kunstbloemen
Linten
Nepsneeuw
Snoep, kerstkransen, zuurstokken
Engelenhaar
Kerstslingers
Strikken


Maak de boom af met een piek

De traditie is de piek er als laatste op te zetten, maar als je een hele hoge boom hebt is het raadzaam hier mee te beginnen. Een trap neerzetten tussen alle ballen is niet handig. De piek kan natuurlijk ook een engel of een strik zijn.


Tips kerstboom versieren

 1. Grote versiering onderaan, kleine versiering bovenin
 2. Verdeel eerst 1 kleur over de hele boom en doe dan de volgende kleur
 3. Geen echte boom is perfect, zit er een ‘gat’ in de boom, hang daar een grote kerstbal
 4. Zorg dat de onderkant van de boom ook versierd is
 5. Bekijk de boom van alle kanten
 6. Ga ook even op de bank zitten dan zie je de boom vanuit een andere hoek

gratis kerstversieringGratis kerstversiering

Kerst is een dure maand en als je net op je zelf woont kan het een dure grap zijn om alles in één keer aan te schaffen. Hoe eerder je begint hoe makkelijk het zal zijn om gratis kerstversiering te regelen.

 • Vraag familie en vrienden, veel mensen hebben ieder jaar wel wat over
 • Ga langs bij de kringloop winkel, daar hebben ze vaak ook nog ouderwetse retro kerstlampjes. Niet gratis maar wel voordelig.
 • Kijk op marktplaats
 • Houd het simpel, alleen lampjes en lint is ook heel mooi
 • Maak zelf kerstversiering van papier of hout

Kerstboom versieren voor bedrijven

Bedrijven hebben vaak grotere kerstbomen staan en groter versiering nodig. Misschien is het een idee om bij een bedrijf te kijken dat winkel benodigdheden verkoopt of wat dacht je van kerstballen met logo.


Heel veel plezier met het versieren van je kerstboom!


Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00