Kerstversiering

Kerstboom versieren

Een kerstboom versieren, je ziet het iedereen doen en je ziet de meest prachtige kerstbomen staan maar hoe versier je nou precies een kerstboom op? In dit artikel vind je heel veel Tips & Trucs over het versieren van je kerstboom. Met de onderstaande links kan je snel schakelen tussen de verschillende onderwerpen op deze pagina. Of scroll meteen naar beneden voor een paar handige filmpjes waarin kerstbomen worden versierd.

Dit heb je nodig:

Kerstsfeer

De kerstboom versieren kan een hele gezellige bezigheid zijn en een feestje voor de kinderen. Zet kerstmuziek op, ga naar Youtube en zoek een filmpje met een openhaard en zet de kerstkoekjes op tafel. Zijn de kinderen nog erg klein dan kun je al wat voorbereidingen getroffen hebben zoals de boom vast in de standaard zetten anders duurt het waarschijnlijk te lang voor ze.

kerstboom versieren

Kerstboom

Een kerstboom versieren begint allemaal bij de kerstboom, echt of nep, hoe groot en misschien wil je wel geen groene boom maar een bijvoorbeeld een witte of zelfs een blauwe kerstboom.

De grootte hangt een beetje af van het formaat van je woonkamer. Woon je in een flatje dan is misschien een klein boompje op een tafel een leuk idee. Woon je wat groter dan neem je een boom die op de grond kan staan en zal ergens tussen de 150-180cm zijn. Let op: hoe hoger de boom betekent ook vaak dat de boom breder is aan de onderkant. En in het thuis aangekomen blijkt de boom meestal groter te zijn dan dat je dacht in het tuincentrum.

Kerstboomstandaard

De kerstboom moet natuurlijk goed staan en niet na een paar dagen omvallen. Kunstkerstbomen hebben allemaal een standaard dus daar heb je geen omkijken naar. Je hebt mooie ronde kerstboom kleden die je eventueel over de standaard heen kan leggen.

Bekijk ook: De beste kerstboomstandaard

Een boom met kluit in pot zal in een bak moeten zodat er geen water over de grond loopt bij het water geven. Misschien heb je in de tuin nog een grote pot staan of een mooie mand. Als je een mand gebruikt doe er dan even een vuilniszak in ivm water geven. Een leuke rode strik staat ook leuk om mand of pot.

Voor bomen zonder kluit heb je speciale kerstboomstandaarden waar je de boom in kan zetten. Sommige zijn vrij duur maar je doet er jaren mee. Je kan ook zelf een kruis maken van 2 stukken hout en met grote schroeven de kerstboom om het kruis monteren.

kerstboomversiering
kerstboomversiering

Kerstlampjes

TIP: doe de kerstlampjes in het stopcontact en kijk of ze het doen voordat je ze uit de knoop haalt. Je zal niet de eerste zijn die er na een uur pielen achterkomt dat de lampjes het niet meer doen.

Je hebt natuurlijk lampjes nodig in je kerstboom. Er is ontzettend veel keus in kerstverlichting. Zorg er in ieder geval dat je genoeg lampjes hebt voor de grote van jouw kerstboom en neem ook een kleur die je mooi vindt. Vak kan je ook kiezen tussen ‘wit’ en ‘warmwit’. Dit is heel smaak gevoelig maar ‘wit’ is moderner en kouder terwijl ‘warmwit’ wat meer op kaarslicht lijkt en wat romantischer is.

Witte kerstboomversiering
Witte kerstboomversiering

Kerstdecoratie

Je kan tegenwoordig heel verschillende kerstboomversiering krijgen zoals:

 • Kerstballen
 • Kerstdecoratie van hout, vilt etc
 • Kunstbloemen
 • Linten
 • Nepsneeuw
 • Snoep, kerstkransen, zuurstokken
 • Engelenhaar
 • Folie slierten
 • Kerstslingers
 • Strikken
 • Piek

Volgorde kerstboom versieren

 1. De Piek, in films gaat de piek er vaak als laatste op maar met een grote boom is het toch echt te adviseren om de piek als eerste te doen.
 2. Kerstverlichting
  1. Controleer of de kerstlampjes het doen.
  2. Haal de kerstlampjes uit de knoop.
  3. Doe de lampjes vast aan dan weet je beter of de lampjes goed hangen.
  4. Begin onderaan of bovenin en wikkel de boom in met kerstlampjes. Je kan een beetje afwisselen door lampjes wat dieper in de boom de stoppen en aan de buitenkant van de boom.
 3. Kerstslingers
 4. Kerstdecoratie
  1. Grote versiering onderaan, kleine versiering bovenin.
  2. Verdeel eerst 1 kleur over de hele boom en doe dan de volgende kleur.
  3. Geen echte boom is perfect, zit er een ‘gat’ in de boom, hang daar een grote kerstbal.
  4. Zorg dat de onderkant van de boom ook versierd is.
  5. Bekijk de boom van alle kanten.
  6. Ga ook even op de bank zitten dan zie je de boom vanuit een andere hoek

Bekijk ook: Bijzondere kerstballen

Hoeveel kerstlampjes?

Je hebt ongeveer 100 lampjes per 0,5 meter kerstboom.

Extra tips kerstboom versieren

 • Als je ze om een stuk karton heen wikkelt heb je het volgend jaar een stuk makkelijker.
 • laat de boom van zijn beste kant zien en draai het minst mooi stuk naar de muur als dat kan.

Filmpjes kerstboom versieren

Heel veel plezier met het versieren van je kerstboom!

Bijzondere kerstballen

Bijzondere kerstballen

Op zoek naar speciale bijzondere kerstballen? Wij ook! Wij zijn altijd op zoek naar die ene bijzondere bal die onze boom dit jaar nog mooier gaat maken. Of die speciale…

Kerstpakketten 2023

kerstpakket

Kerstpakket 2023 Zoek jij een leuk kerstpakket voor 2023? Wij gaan je helpen! Dit artikel bevat heel veel leuke kerstpakketten en heel veel tips & idee├źn maar ook een lijst…

De beste kerstboomstandaard

kerstboom standaard

Op zoek naar de beste kerstboomstandaard? Dan zit je hier goed, wij hebben voor je uitgezocht welke de beste kerstboomstandaard is. Na het bestuderen, in de praktijk brengen en het…

Foute kersttrui(endag)

foute kersttrui

Foutekersttruiendag 2023 Foutekersttruiendag 2023 is vrijdag 16 december. Lees alles over National Ugly Sweater Day. Dit is de derde vrijdag van december. Foute kersttrui 2023 Foute kersttrui 2023? Wij hebben…

Mannen adventskalender

mannen adventskalender

Ook mannen vinden het leuk om een adventskalender te openen en af te tellen tot kerst. Okay….. misschien niet alle mannen maar voor zelfs de meest stoere ik-heb-niks-met-kerst mannen zijn…

Kerstcadeau voor je ouders

cadeau voor ouders

Op zoek naar een kerstcadeau voor je ouders? Een cadeau voor je ouders samen en waar ze allebei blij van worden? En dat terwijl ze zeggen dat ze niks nodig…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.