Web Analytics Made Easy - Statcounter
Kerstcadeau

Kerstcadeau personeel

Welk kerstcadeau geef jij je personeel dit jaar? Als werkgever is het belangrijk om je waardering te tonen aan je personeel en hen te bedanken voor hun harde werk en toewijding gedurende het jaar. Een geweldig manier om dat te doen is door hen een kerstcadeau te geven. Door hen een kerstcadeau te geven, versterk je de band tussen jou en je personeel en creëer je een positieve sfeer op de werkvloer.

Kerstcadeau personeel-ideeën

Er zijn talloze kerstcadeau-ideeën om uit te kiezen, afhankelijk van de grootte van je team en je budget. Hier zijn enkele ideeën voor kerstcadeaus voor je personeel:

 1. Een persoonlijk geschenk: Een persoonlijk geschenk toont aan dat je het personeel kent en waardeert. Dit kan variëren van een gepersonaliseerde mok of een gegraveerde pen tot een cadeaubon voor hun favoriete restaurant of winkel.
  Bijvoorbeeld bij: Yoursurprise.nl
 2. Een teamuitje: Organiseer een teamuitje of bedrijfsuitje als kerstcadeau. Dit kan een leuk en gezellig evenement zijn waarbij het hele team kan deelnemen en waarbij je ook nog eens de teambuilding en de teamspirit bevordert.
 3. Een kerstpakket: Een traditioneel kerstpakket is een geweldige manier om je waardering te tonen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit lekkere hapjes en drankjes of een set luxe badproducten.
  Lees ook: Kerstpakket
 4. Een bijzondere ervaring: Geef een unieke ervaring cadeau, zoals een ballonvaart, een wellness dag of een kookworkshop. Het personeel zal zeker waarderen dat je een speciaal moment voor ze hebt georganiseerd.
  Bijvoorbeeld bij: belevenissen.nl
 5. Een technologisch snufje: Een gadget of technologisch snufje kan een praktisch en nuttig geschenk zijn voor het personeel. Bijvoorbeeld een draadloze koptelefoon, een smartwatch of een slimme luidspreker.
 6. Een goed doel: Geef namens het team aan een goed doel. Dit is een mooie manier om iets terug te geven aan de gemeenschap en laat zien dat jouw bedrijf niet alleen oog heeft voor winst, maar ook voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.
kerstcadeau personeel

Ongeacht welk cadeau je kiest, het is belangrijk om het persoonlijk te maken en je waardering te tonen voor de inzet van je team. Door hen een kerstcadeau te geven, versterk je de band tussen jou en je personeel en creëer je een positieve sfeer op de werkvloer.

Tips personeel – kerstcadeau

Werk je al een tijdje voor het zelfde bedrijf en weet je eigenlijk nu al dat het kerstcadeau dit jaar niet veel beter gaat zijn dan vorige jaren? Grijp op tijd in en misschien kan jij helpen dat er dit jaar een beter kerstcadeau is voor het personeel. Hier wat ideeën om het op een respectvolle en constructieve manier aan te pakken.

 1. Wees eerlijk maar vriendelijk: Vertel je baas op een respectvolle manier dat je de afgelopen cadeaus niet zo leuk vond, en stel voor om samen te werken aan een beter cadeau.
 2. Bedank je baas: Bedank je baas voor het feit dat hij tijd en geld heeft geïnvesteerd in het vinden van cadeaus en vertel dat je de intentie waardeert.
 3. Geef feedback: Geef feedback over wat je niet leuk vond aan de cadeaus en stel alternatieven voor die je denkt dat beter bij de smaak en persoonlijkheid van de werknemers passen.
 4. Werk samen: Stel voor om samen te werken met je baas om in de toekomst betere cadeaus te vinden, en biedt eventueel aan om te helpen bij het selectieproces.
 5. Houd het professioneel: Wees respectvol en professioneel in je feedback. Vermijd het gebruik van negatieve of kwetsende opmerkingen en focus op opbouwende kritiek.

Een mogelijke manier om dit te verwoorden zou bijvoorbeeld kunnen zijn: “Ik wil u graag bedanken voor de kerstcadeaus die u de afgelopen jaren hebt uitgezocht. Ik waardeer uw inspanningen en intentie om ons iets leuks te geven. Echter, ik denk dat we samen iets kunnen vinden dat beter aansluit bij onze persoonlijkheden en smaken. Misschien kunnen we hier samen aan werken en een selectie maken die iedereen blij zal maken.”

kerstcadeau personeel

Tip voor de ‘baas’

Je hebt natuurlijk ontzettend je best gedaan om een leuk kerstcadeau voor je personeel uit te zoeken. Helaas valt het niet bij iedereen in de smaak. Wat kan je als leidinggevende tegen je personeel zeggen wanneer je een teleurgesteld koppie ziet wanneer het kerstcadeau wordt uitgepakt.

 • “Het is nooit onze bedoeling geweest om jou te teleurstellen. We zullen ons best doen om de volgende keer iets te vinden dat beter bij jou past.”
 • “We wilden graag een beetje vreugde brengen tijdens de feestdagen. Ik snap dat het cadeau niet helemaal jouw ding is, maar ik hoop dat je toch een mooie Kerst hebt.”
 • “Bedankt dat je zo open bent over jouw gevoelens. Het is belangrijk voor ons om te weten wat onze medewerkers gelukkig maakt. Laten we samenwerken om het volgend jaar beter te doen.”

Lees ook: Kerstpakket

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.