Kerstcadeau

Kerstcadeau voor haar

Je zoekt een kerstcadeau voor haar. Of het nu je vriendin, vrouw of zus is het valt de meeste mannen niet mee om het perfecte cadeau voor haar te vinden. Wij gaan proberen je te helpen maar iedere vrouw is anders dus gebruik ons cadeau suggesties als een manier om je op weg te helpen.

Kerstcadeau voor haar

Hieronder vind je snellinks naar manieren om zelf een kerstcadeau te bedenken wat goed bij haar past. Overal staan ook voorbeelden bij, de laatste link nog meer concrete kerstcadeaus. De snellinks:

Welk kerstcadeau je ook voor haar kiest zorg voor een mooie verpakking, daar zijn de meeste vrouwen gek op. Denk strikken, mooi tasje, glitters en bloemen.

kerstcadeau-voor-haar

Veel gemaakte fouten

Bij het uitzoeken van haar kerstcadeau is het uiteraard belangrijk dat je iets uitzoekt waar ze blij van wordt. Voorkomen is beter dan een ongelukkig vrouw.

 • Koop geen cadeaus waar je vrouw helemaal niks mee heeft. Denk niet dat ze geen oorbellen draagt omdat zij ze niet heeft. Koop dus geen oorbellen voor een vrouw die nooit oorbellen draagt.
 • Met kerst is een praktisch cadeau ook niet altijd handig om te geven. Het kan best zijn dat jullie echt een nieuwe stofzuiger nodig hebben maar dit is niet het moment (tenzij je het echt 100% heel zeker weet dat het de stofzuiger van haar dromen is)

Kerstcadeau door luisteren

Veel vrouwen begrijpen dat je het lastig vindt en laten regelmatig hints vallen voor mogelijke kerstcadeaus. Misschien heeft ze al een paar tips proberen te geven maar weet je het niet meer. Denk even na, zijn er de laatste tijd dingen die ze regelmatig herhaalt, zoals, ‘ik heb dringend een nieuwe tas nodig’, ‘ik ben een oorbel kwijt’, ‘mijn telefoonhoesje gaat steeds stuk’, ‘mijn iPad is zo traag” etc. Dit zouden wel eens hints kunnen zijn naar het perfecte kerstcadeau voor haar.

Kerstcadeau voor plannen

Je kan ook een kerstcadeau voor haar uitzoeken voor toekomstige plannen:

 • Gaan jullie op reis? Een nieuwe koffer of toilettas.
 • Een nieuwe keuken? Een mooi kookboek.
 • Wintersport? Warme handschoenen

Voor haar hobby

 • Speelt ze muziek? Bladmuziek, standaard
 • Lezen? Boek favoriete schrijver
 • Koken? Kookboek
 • Yoga? Nieuw matje
 • Wandelen? Boekje met wandelroutes, rugzak

Vervang iets veel gebruikt door luxe

Voor bijna alles wat er op de wereld te krijgen is er ook een luxe versie verkrijgbaar. Iets wat een vrouw misschien niet snel voor zichzelf zou kopen maar wel heel erg blij mee zou zijn. Vaak kan je iets vervangen wat ze al heeft en heel vaak gebruikt maar dan de luxe versie.

 • Oude pantoffels voor lekker warme pantoffels van Ugg (link naar bol.com).
 • Een mooie badjas (alleen als ze nu een oude heeft)
 • Een mooie pen met notitieboekje, kijk even bij La Couronne de Comte voor mooie en luxe spul schrijfwaren.

Voor de vrouw die niks wil

De vrouw die niks wil heeft met spullen. Dit kan zijn omdat ze heel duurzaam is, heel klein woont, alles al heeft etc. Voor deze vrouw zal je iets langer na moeten denken:

 • Draait ze graag elpees? Misschien een plaat van een vintage winkel?
 • Geef haar een cursus cadeau door iets moois op een kaartje te schrijven en tegoed voor de App store.
 • Maak een bonnenboekje met romantische dingen die ze bij je mag inleveren (boswandeling, afwassen, ontbijt op bed)
 • Iets om te eten, mooie kersttaart

Cadeau ideeën voor haar

Een boek (maar niet zomaar een boek)

Ja, een boek. Leest ze graag boeken, zo ja loop dan naar de boekenkast en zoek uit wat haar favoriete schrijvers zijn en zoek uit welk boek nog ontbreekt van deze schrijver. Schrijf iets leuks in het boek voordat je het cadeau geeft. Als ze echt groot fan is van een bepaalde schrijver kun je soms ook op bol.com een eerste editie krijgen of in leer gebonden of de hele serie.

BoekenBoeken

Sieraden

Heel veel vrouwen zijn gek op cadeautjes in kleine doosjes. Maar let op, kijk eerst goed naar je vrouw. Draagt ze sieraden, zo ja klein en fijn of groot en gekleurd. Daarnaast ook belangrijk om te kijken of ze goud of zilver mooi vindt. Je kan ook een paar foto’s maken van wat ze vaak draagt en dan naar de juwelier gaan. Je laat daar de foto’s zien en ze helpen je met iets moois uitzoeken. Als je voor een ring gaat dan heb je haar ringmaat nodig. Doe een ring die haar past om je pink en zet een streepje op je pink tot waar de ring komt. De juwelier helpt je verder.

Voor in de badkamer

Is jouw vrouw gek op potjes, smeersels en geurtjes? Ga naar de badkamer en probeer uit te zoeken wat ze het meeste gebruikt. Vervang de parfum die bijna op is of een toilettas vol het spulletjes van haar favoriete merk. En er zijn weinig vrouwen die niet blij worden van Rituals:

Mooi en gezondMooi en gezond

Iets warms

Kerst is het begin van de winter, wat dacht je van iets lekker warms? Heerlijk sloffen, een sjaal of wanten en een muts? Dit is voor de meeste mannen al gevaarlijk terrein omdat er een kleur gekozen moet worden. Doe haar klerenkast open en kijk welke kleur je het meeste ziet. En voor de meeste vrouwen is het ’t veiligts om zo eenvoudig mogelijk te kiezen. Dus een mooie (ja een dure) effen zwarte sjaal van echt wol.

Je bent aan het eind gekomen, hopelijk heb je haar kerstcadeau gevonden. Zo niet, misschien vragen wat ze graag wil hebben voor de kerst? Of kijk op bol.com daar staan ook cadeau suggesties.

Ook kerstcadeaus voor andere nodig? Wij hebben nog meer tips en adviezen voor kerstcadeaus.