Kerstcadeau

Kerstcadeau voor haar

Je zoekt een kerstcadeau voor haar. Of het nu je vriendin, vrouw of zus is het valt de meeste mannen niet mee om het perfecte cadeau voor haar te vinden. Wij gaan proberen je te helpen maar iedere vrouw is anders dus gebruik ons cadeau suggesties als een manier om je op weg te helpen.

Kerstcadeau voor haar

Hieronder vind je snellinks naar manieren om zelf een kerstcadeau te bedenken wat goed bij haar past. Wij helpen je gewoon een eindje op weg.

Zelf iets bedenken maar met hulp van ons:

Lijst met kerstcadeau ideeën voor haar

De lijst hieronder lijkt misschien een beetje standaard maar we hebben overal een suggestie om het leuker en kerstiger te maken. En wat je ook kiest zorg voor een mooie verpakking, daar zijn de meeste vrouwen gek op.

kerstcadeau-voor-haar

Veel gemaakte fouten

Bij het uitzoeken van haar kerstcadeau is het uiteraard belangrijk dat je iets uitzoekt waar ze blij van wordt. Voorkomen is beter dan een ongelukkig vrouw.

 • Koop geen cadeaus waar je vrouw helemaal niks mee heeft. Denk niet dat ze geen oorbellen draagt omdat zij ze niet heeft. Koop dus geen oorbellen voor een vrouw die nooit oorbellen draagt.
 • Met kerst is een praktisch cadeau ook niet altijd handig om te geven. Het kan best zijn dat jullie echt een nieuwe stofzuiger nodig hebben maar dit is niet het moment (tenzij je het echt 100% heel zeker weet dat het de stofzuiger van haar dromen is)

Kerstcadeau door luisteren

Veel vrouwen begrijpen dat je het lastig vindt en laten regelmatig hints vallen voor mogelijke kerstcadeaus. Misschien heeft ze al een paar tips proberen te geven maar weet je het niet meer. Denk even na, zijn er de laatste tijd dingen die ze regelmatig herhaalt, zoals, ‘ik heb dringend een nieuwe tas nodig’, ‘ik ben een oorbel kwijt’, ‘mijn telefoonhoesje gaat steeds stuk’, ‘mijn iPad is zo traag” etc. Dit zouden wel eens hints kunnen zijn naar het perfecte kerstcadeau voor haar.

Kerstcadeau voor plannen

Je kan ook een kerstcadeau voor haar uitzoeken voor toekomstige plannen:

 • Gaan jullie op reis? Een nieuwe koffer of toilettas.
 • Een nieuwe keuken? Een mooi kookboek.
 • Wintersport? Warme handschoenen

Voor haar hobby

 • Speelt ze muziek? Bladmuziek, standaard
 • Lezen? Boek favoriete schrijver
 • Koken? Kookboek
 • Yoga? Nieuw matje
 • Wandelen? Boekje met wandelroutes, rugzak
ReizenReizen

Vervang iets veel gebruikt door luxe

Voor bijna alles wat er op de wereld te krijgen is er ook een luxe versie verkrijgbaar. Iets wat een vrouw misschien niet snel voor zichzelf zou kopen maar wel heel erg blij mee zou zijn. Vaak kan je iets vervangen wat ze al heeft en heel vaak gebruikt maar dan de luxe versie.

 • Oude pantoffels voor lekker warme pantoffels van Ugg (link naar bol.com).
 • Een mooie badjas (alleen als ze nu een oude heeft)
 • Een mooie pen met notitieboekje, kijk even bij La Couronne de Comte voor het mooie spul

Voor de vrouw die niks wil

De vrouw die niks wil heeft kennelijk iets minder met spullen, leeft heel duurzaam, woont klein, heeft te veel spullen etc. Voor deze vrouw zal je iets langer na moeten denken:

 • Draait ze graag elpees? Misschien een plaat van een vintage winkel?
 • Geef haar een cursus cadeau door iets moois op een kaartje te schrijven en tegoed voor de App store.
 • Maak een bonnenboekje met romantische dingen die ze bij je mag inleveren (boswandeling, afwassen, ontbijt op bed)
 • Iets om te eten, mooie kersttaart

Lijst kerstcadeau ideeën voor haar

Een boek (ja, een boek)

Ja, een boek. Leest ze graag boeken, zo ja loop dan naar de boekenkast en zoek uit wat haar favoriete schrijvers zijn en zoek uit welk boek nog ontbreekt van deze schrijver. Schrijf iets leuks in het boek voordat je het cadeau geeft. Als ze echt groot fan is van een bepaalde schrijver kun je soms ook op bol.com een eerste editie krijgen of in leer gebonden of de hele serie.

Sieraden

Heel veel vrouwen zijn gek op cadeautjes in kleine doosjes. Maar let op, kijk eerst goed naar je vrouw. Draagt ze sieraden, zo ja klein en fijn of groot en gekleurd. Daarnaast ook belangrijk om te kijken of ze goud of zilver mooi vindt. Je kan ook een paar foto’s maken van wat ze vaak draagt en dan naar de juwelier gaan. Je laat daar de foto’s zien en ze helpen je met iets moois uitzoeken. Als je voor een ring gaat dan heb je haar ringmaat nodig. Doe een ring die haar past om je pink en zet een streepje op je pink tot waar de ring komt. De juwelier helpt je verder.

Voor in de badkamer

Is jouw vrouw gek op potjes, smeersels en geurtjes? Ga naar de badkamer en probeer uit te zoeken wat ze het meeste gebruikt. Vervang de parfum die bijna op is of een toilettas vol het spulletjes van haar favoriete merk. En er zijn weinig vrouwen die niet blij worden van Rituals:

Iets warms

Kerst is het begin van de winter, wat dacht je van iets lekker warms? Heerlijk sloffen van Ugg, een mooie pyjama, sjaal en wanten een muts? Dit is voor de meeste mannen al gevaarlijk terrein omdat er een kleur gekozen moet worden. Kijk even naar de kleur van de jas die ze het meeste draagt en kies die kleur. En voor de meeste vrouwen is het ’t veiligts om zo eenvoudig mogelijk te kiezen.

Dus een mooie (ja een dure) effen zwarte sjaal van echt wol.

Webwinkels met originele kerstcadeaus

Soms zie je door de bomen het bos niet meer zoveel keus is er. Hieronder een lijst van een aantal leuke webwinkels waar je misschien het perfecte kerstcadeau voor haar kan vinden

Ook kerstcadeaus voor andere nodig? Wij hebben nog meer tips en adviezen voor kerstcadeaus.