Kerstversiering

Duurzame kerstboom

Ga jij dit jaar voor een duurzame kerstboom? Maar wat is nou eigenlijk duurzamer? Een echte boom of een kunstkerstboom? De echte boom die uit zijn natuurlijke omgeving wordt gehaald of de kunstkerstboom geboren in een Chinese fabriek?

Echte kerstboom versus nep kerstboom

Voor de kunstkerstboom wordt van olie eerst plastic gemaakt en waarschijnlijk in een Chinese fabriek wordt er een kunstkerstboom van gemaakt die vervolgens per containerschip naar Nederland wordt gebracht. Zeker niet de groenste optie, het schijnt dat je een kunstboom 7-10 moet gebruiken om de milieuschade te beperken. Als je toch een kunstboom wilt hebben maar het milieu niet wilt belasten kijk dan op marktplaats of bij de kringloop en red een kunstkerstboom van de afvalberg. Dan ben je echt duurzaam bezig.

De echte boom is natuurlijk puur natuur en staat gezellig jaren tussen zijn broertjes en zusjes op het land en wordt om een gegeven moment met of zonder kluit geoogst. Op de plek die vrijkomt wordt zeer waarschijnlijk een nieuwe kerstboom geplant en is dus duurzaam. Waar je bij een echte kerstboom op moet letten is waar de kerstboom vandaan komt. De grootste vervuiler van een echte boom is namelijk het vervoer. Dus hoe lokaler de boom hoe minder milieubelastend.

Als je een duurzame kerstboom wilt gaat onze voorkeur uit naar een tweedehands kunstkerstboom of een lokale echte kerstboom.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00